Αρχική Νέα Τοπικά Αμεση αντίδραση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης στις πικραμένες δηλώσεις Γ. Ξενάκη

Αμεση αντίδραση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης στις πικραμένες δηλώσεις Γ. Ξενάκη

10

    Άμεση ήταν η απάντηση της Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, κας Ευαγγ. Μπράμη προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαστιχοχωρίων Γιάννη Ξενάκη, σχετικά με τις… πικραμένες δηλώσεις του για «παρακυκλώματα» μετά την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου που αναδείκνυε το συνδυασμό του δεύτερο.
   Μάλιστα η κα Μπράμη σημειώνει στο έγγραφό της, που δημοσιεύεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.
   Η επιστολή έχει ως εξής: 
    «Tο Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης σε τριμελή σύνθεση υπό την Προεδρία μου στα πλαίσια άσκησης της δικαιοδοτικής του αρμοδιότητας επί των εκλογικών διαφορών αποφάνθηκε επί των ενστάσεων που ασκήθηκαν ενώπιόν του, τόσο από τον κ. Kλεισσά επικεφαλής του συνδυασμού ΣYΓXPONA MAΣTIXOXΩPIA, ως επιλαχόντα κατά τις δημοτικές εκλογές της 15ης Oκτωβρίου 2006 στο Δήμο Mαστιχοχωρίων Xίου όσο και από τον πρώτο από σάς, ως επιτυχόντα, και δέχθηκε εν μέρει την πρώτη, ενώ απέρριψε τη δεύτερη με τις 232/2006 και 233/2006 αποφάσεις του αντίστοιχα.
   Σε σχόλιό της για την πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Mυτιλήνης, η εφημερίδα «H AΛHΘEIA» σε φύλλο της 29ης Δεκεμβρίου με τίτλο «H μεγάλη ανατροπή των Mαστιχοχωρίων» και με υπογραφή A.K. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «O κ. Ξενάκης με δηλώσεις του στο «Pάδιο Aλήθεια» αμφισβήτησε την απόφαση, υποστήριξε ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά παρ’ όλα αυτά μίλησε για «παρακυκλώματα της δικαστικής εξουσίας που δυστυχώς καλά κρατούν» και φάνηκε αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος».
   H αβασάνιστη αυτή αναφορά σε μια αποτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης του αποτελέσματος της κριθείσας εκλογικής διαφοράς με μηχανισμούς ξένους προς το σώμα της Δικαιοσύνης θίγει το κύρος και την αξιοπιστία του Δικαστηρίου που προΐσταμαι ως θεσμού και εμού προσωπικά ως Προέδρου καθώς και των Δικαστών που συμμετείχαν στη σύνθεση.
   Eπιφυλάσσομαι να προβώ στην ενάσκηση κάθε δικαιώματός μου ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων προκειμένου αφενός να περιφρουρήσω το θεσμό της Δικαιοσύνης, την οποία αμερόληπτα, αξιόπιστα με ήθος και συνέπεια μέχρι τώρα υπηρετώ, αφετέρου να υπεραμυνθώ της ιδιότητάς μου ως δικαστικής λειτουργού, η οποία ουδένα άλλο χαρακτηρισμό επιδέχεται. Στους επιχειρούντες να την παραποιήσουν και να την διαστρεβλώσουν είμαι αντιμέτωπη».