Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Μιχάλης Δεκλερής: Από το 24, η οικολογική καταστροφή

Μιχάλης Δεκλερής: Από το 24, η οικολογική καταστροφή

63

 Δεκλερής «Στο Κόκκινο»: Από το 24, η οικολογική καταστροφή


Στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» μίλησαν χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος σε θέματα Παιδείας Μιχ. Χρυσοχοΐδης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος Μιχ. Δεκλερής για το ενδεχόμενο αναθεώρησης και του άρθρου 24 που αφορά τα δάση.


* Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «πρέπει να βρεθούν κοινοί τόποι αντιλήψεων για συναίνεση στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται», υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το άρθρο 16 αναθεωρείται για αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και προστασία της δημόσιας Παιδείας, «που ιδιωτικοποιείται κάτω από τα μάτια μας».


Το ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε, «ασκεί τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, δεν συντάσσεται με κανέναν, έχει δική του πρόταση με πολύ μεγάλες διαφορές από τη Ν.Δ. και έχει δεσμευτεί για 5% του προϋπολογισμού στη δημόσια Παιδεία, με επιπλέον ένα δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο».


* Ο κ. Δεκλερής προειδοποίησε ότι αναθεώρηση του άρθρου 24 σημαίνει οικολογική καταστροφή, αφού επιχειρείται οικοπεδοποίηση των δασών, με διάταξη που αναφέρεται σε χωροταξία και πολεοδόμησή τους.

(Σημείωση chiosnews.com: μήπως στα πλαίσια αυτά έχουν αυξηθεί οι ενέργειες για οικοπεδοποίηση του δάσους της Κλειδούς όπως έχει καταγγείλει η Αγωνιστική Συνεργασία Δημοτών Ομηρούπολης) 


Αν δεν υπάρξει αντίδραση, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Φλώριδα της Ευρώπης, επισήμανε, είπε ότι «δεν έχουμε υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά υπουργό Δημοσίων Εργων με άλλοθι το περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Προωθείται ένας παγκοσμιοποιημένος τουρισμός. Ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις κυρίως από το εξωτερικό. Φαίνεται, αγοράστηκαν πολύ μεγάλες εκτάσεις από εταιρείες, με την προσδοκία του αποχαρακτηρισμού τους, όπου κατασκευάζονται γήπεδα γκολφ και προορίζονται για τη διεθνή πελατεία εύπορων στρωμάτων, με τεράστια απειλή για τα δάση και τους υδάτινους πόρους της χώρας».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 11/01/2007

Διαφήμιση