Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή απεργίας από το σύλλογο εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου

Αναστολή απεργίας από το σύλλογο εργαζομένων του Υπουργείου Αιγαίου

6

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Αιγαίου αναφέρει:

 

“Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Αιγαίου που συγκλήθηκε σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007 στον χώρο του Υπουργείου κατόπιν απόφασης της προηγούμενης Γ.Σ, εκτίμησε και συζήτησε τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και ειδικότερα την υπογραφή από τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παυλίδη και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη τροπολογίας για την χορήγηση στους υπαλλήλους του ΥΠΑΙ & ΝΠ μηνιαίας πάγιας αποζημίωσης εξόδων κίνησης, κάτι που αποτελούσε ένα από τα αιτήματα της πολυήμερης απεργίας μας που έχει ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2006.

Η Γ.Σ. με βάση αυτά τα νέα δεδομένα αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων του Συλλόγου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την πλήρη ικανοποίηση του οικονομικού αιτήματος της απεργίας μας. Η Γ.Σ. δηλώνει την ετοιμότητα του Συλλόγου να παρακολουθήσει στενά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών.

Η Γ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή του Συλλόγου μας για τη θετική στάση του Υπουργού κ. Παυλίδη και για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την υπογραφή της εν λόγω τροπολογίας την τελευταία εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΑΙ & ΝΠ ζητούν από τον κ. Υπουργό να συνεχίσει αυτόν τον εποικοδομητικό δρόμο και για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων του ΥΠΑΙ & ΝΠ ξεκινώντας άμεσα διάλογο με τον Σύλλογό μας και όλους τους εμπλεκόμενους. Προτεραιότητα του Συλλόγου μας είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Αιγαίου, στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην ανάπτυξη μιας πραγματικής νησιωτικής πολιτικής προς όφελος των πολιτών του Αιγαίου.

Τέλος το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους συναδέλφους για την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία, το υψηλό ηθικό που επέδειξαν και τη συμπαράσταση και συμβολή τους σε όλες τις ενέργειες του Δ.Σ. κάτι που συνέβαλε αποφασιστικά στην μέχρι τώρα επιτυχή έκβαση των κινητοποιήσεων. Εκφράζει επίσης ευχαριστίες προς τους φορείς, και τους πολίτες που εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την συμπαράστασή τους όλον αυτό τον καιρό στον δίκαιο αγώνα μας, καθώς και στα ΜΜΕ τα οποία έδωσαν βήμα στο Σύλλογό μας για την έκφραση των αιτημάτων μας.”