Αρχική Νέα Τοπικά Δικαίωση Ελλάδος για περιορισμό στις υπηρεσίες από τα ρυμουλκά…

Δικαίωση Ελλάδος για περιορισμό στις υπηρεσίες από τα ρυμουλκά…

10

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ απέρριψε χθες προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητούσε την καταδίκη της Ελλάδας για επιβολή περιορισμών στην παροχή υπηρεσιών στη χώρα μας ρυμουλκών πλοίων, προερχόμενων από άλλα κράτη-μέλη. Το Δικαστήριο ακολούθησε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος είχε κρίνει ότι η ρυμούλκηση πλοίου δεν μπορεί να θεωρηθεί θαλάσσια μεταφορά, αλλά αρωγή στη μετακίνηση σκάφους.


Με την προσφυγή της η Επιτροπή, επικαλούμενη τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92 για την εφαρμογή της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές στο εσωτερικό των κρατών-μελών (θαλάσσιες ενδομεταφορές-καμποτάζ), ζητούσε την καταδίκη της Ελλάδας, διότι η εθνική νομοθεσία επιτρέπει μόνο σε πλοία υπό ελληνική σημαία να παρέχουν υπηρεσίες ρυμούλκησης στην μεταξύ των ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτή θάλασσα.


Στο Δικαστήριο η Ελλάδα υποστήριξε ότι ο κανονισμός 3577/92 δεν έχει εφαρμογή στις υπηρεσίες ρυμούλκησης. Το άρθρο 2, παράγραφος 1, του κανονισμού δεν ορίζει τις υπηρεσίες ρυμουλκήσεως ή τις υπηρεσίες επιθαλάσσιας αρωγής ως υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Επομένως, οι υπηρεσίες ρυμούλκησης δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού. Το Δικαστήριο έκρινε χθες ότι οι υπηρεσίες που αφορούν μεν θαλάσσιες μεταφορές αλλά δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 3577/92, εξακολουθούν να ρυθμίζονται από τη νομοθεσία των κρατών-μελών.


Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και το παράδειγμα που ανέφερε στην εισήγησή του ο εισαγγελέας, προκειμένου να καταδείξει ότι η ρυμούλκηση δεν είναι θαλάσσια μεταφορά. Φανταστείτε, αναφέρει, ένα πετρελαιοφόρο με μηχανική βλάβη που πλέει πέντε ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Lizard, ενώ πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ, υπάρχει νοτιοδυτική αποθαλασσία και η παλίρροια ανεβαίνει στο Στενό της Μάγχης. Χωρίς αμφιβολία, ο κυβερνήτης του πετρελαιοφόρου θα ζητήσει επειγόντως, μέσω ασυρμάτου, ρυμούλκηση από τουλάχιστον ένα ποντοπόρο ρυμουλκό, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος ζωής για το πλήρωμα, κίνδυνος απώλειας του φορτίου, ζημία στο κύτος και οποιαδήποτε συναφής βλάβη του περιβάλλοντος. Η ρυμούλκηση είναι οπωσδήποτε αναγκαία προκειμένου το σκάφος να ολοκληρώσει με ασφάλεια το ταξίδι του και να μεταφέρει το πετρέλαιο στον προορισμό του. Ωστόσο, κατά κανόνα, δεν θα χαρακτηριστεί «μεταφορά», είτε του πετρελαίου είτε του σκάφους.


Πηγή: Ναυτεμπορική, 13/1/2007