Αρχική Green Life Διαδρομές Οι Αυστριακοί προτιμούν τη χώρα μας

Οι Αυστριακοί προτιμούν τη χώρα μας

18

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ διαγράφονται οι προοπτικές για το 2007 όσον αφορά στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα από αγορές του εξωτερικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των επιχειρηματιών του κλάδου, η αύξηση που αναμένεται στην κίνηση για φέτος, ενδεχομένως να ξεπεράσει και το 10% που εμφάνισε κατά το 2006.


Με πολύ καλές προοπτικές για επιπλέον αύξηση φέτος της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία, η Ελλάδα παρουσιάζεται στη φετινή διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, που άνοιξε χθες τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αναμένοντας μέχρι και 150.000 επισκέπτες.


Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αυστριακών ταξιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, αλλά και ο αυστριακός Τύπος σε σχετικά δημοσιεύματά του, φέρουν την Ελλάδα να βρίσκεται φέτος πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις διακοπές τους στο εξωτερικό, ενώ επισημαίνεται συγχρόνως πως και η προηγούμενη χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού ο αριθμός των Αυστριακών τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασε τις 600.000.


Ειδικότερα, η Ελλάδα, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις ή ακόμη και στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, έχοντας στην αυστριακή τουριστική αγορά -αναφορικά με οργανωμένα ταξίδια- μερίδιο της τάξης του 18%. Ακόμη η Ελλάδα θεωρείται ως ασφαλής και με πολιτική σταθερότητα τουριστικός προορισμός που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών για διακοπές.


Θεωρώντας την Ελλάδα ως «σίγουρο» επιχειρησιακό και τουριστικό προορισμό, οι Αυστριακοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί έχουν διευρύνει για φέτος επιπλέον την προσφορά τους προς τη χώρα μας, τόσο ως προς τον αριθμό των προορισμών όσο και ως προς τον αριθμό των καταλυμάτων.


Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8 εκατ.) βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας, παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια συνεχή αύξηση του αριθμού τους.


Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πήλιο-Βόλος-Σποράδες, Σκιάθος, Καβάλα-Θάσος, Λέσβος-Λήμνος, Χίος, Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Ιωάννινα, Νησιά Ιονίου, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά-Ιθάκη και Ζάκυνθος.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 12/1/2007