Αρχική Νέα Τοπικά Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών συμμετείχε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας...

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών συμμετείχε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Γ. Λέκκας

10

 Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Λέκκας, συμμετείχε την Τετάρτη  10 Ιανουαρίου, στην ειδική ενημέρωση που πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα τον απολογισμό της υλοποίησης των Περιφερειακών Προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ έως το τέλος του 2006 και τον προγραμματισμό εν όψει της τελικής φάσης του Γ’ ΚΠΣ (2007-2008) και της εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2007-2013.
 
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης  απευθυνόμενος προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, σημείωσε ότι «στο τέλος του 2006 το ποσοστό απορρόφησης πόρων του Γ’ ΚΠΣ έφθασε στο 58% όταν στις αρχές του 2004 ήταν μόλις στο 23%. Είναι, λοιπόν, -πρόσθεσε-, σημαντική η πρόοδος που έχουμε πετύχει. Είναι σημαντικό επίσης ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, οι νομικές δεσμεύσεις δηλαδή, έχουν φθάσει το 90% της συνολικής δημόσιας δαπάνης, από 40% που ήταν. Και ειδικά για τα Περιφερειακά Προγράμματα, το αντίστοιχο ποσοστό έχει φθάσει το 93% από 38% που ήταν το Μάρτιο του 2004. Έχει, λοιπόν, γίνει μεγάλη πρόοδος και στην πρόοδο αυτή είχατε πολύ μεγάλη συμβολή», είπε απευθυνόμενος προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμη ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Είναι σημαντικό συνέχισε, ότι δεν είχαμε απώλειες λόγω του κανόνα ν+2, γιατί και αυτό ήθελε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια, παρότι είμαστε ικανοποιημένοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πρέπει να βλέπουμε μπροστά τις προκλήσεις που έχουμε». Αναφερόμενος στους στόχους για το 2007 ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε «Φέτος έχουμε διπλό έργο. Και το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αλλά και το ΕΣΠΑ, το οποίο περιμένουμε ότι θα εγκριθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και τα επιχειρησιακά προγράμματα πιστεύω να εγκριθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τις προσπάθειες όλων μας – και όλων των Υπουργείων και τις δικές σας. Στόχος είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και κυρίως της Περιφέρειας. Ο νέος επενδυτικός νόμος,  μετά την τροποποίηση του με βάση το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων,  θα βοηθήσει πολύ σε αυτήν την προσπάθεια». Τέλος ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί μέσα στο επόμενο διάστημα τις έδρες των Περιφερειών μεταξύ των οποίων και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Στην συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών συμμετείχαν επίσης ο  Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος  Μουσουρούλης.