Αρχική Νέα Τοπικά Στέφανος Φαρατζής, ανησυχία για το εργοστάσιο της ΔΕΗ Χίου

Στέφανος Φαρατζής, ανησυχία για το εργοστάσιο της ΔΕΗ Χίου

9

 Τις ανησυχίες του για την πορεία των εργασιών στο εργοστάσιο Χίου της ΔΕΗ σχετικά με την εγκατάσταση νέας μονάδας, διατυπώνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΕΤΕ /ΔΕΗ  Στέφανος Φαρατζής.
 Συγκεκριμένα αναφέρει:
Αισθάνομαι υποχρεωμένος μετά από την νέα τροπή που πήραν οι εργασίες εγκατάστασης της Νέας Μονάδας στον ΑΣΠ Χίου να επανέλθω, γιατί διαπιστώνω ότι τα νέα εμπόδια που ενέκυψαν στην πορεία των εργασιών θεμελίωσης μπορεί να σταθούν ξανά εμπόδιο για παρά πέρα καθυστέρηση της εγκατάστασης της Μονάδας, γεγονός που θα συντηρήσει τις επιπτώσεις τόσο στην ηλεκτροδότηση του Νομού μας όσο και τις οικονομικές λόγω. της αναγκαστικής ενοικίασης φορητών ζευγών.
Όπως σας είναι γνωστό. στον ΑΣΠ Χίου πρόκειται να
εγκατασταθεί Νέα Μονάδα Παραγωγής Τύπου Μιτουρμάιστερ
14,476 Μνν, η οποία έχει συμβολαιοποιηθεί με την υπ’ αριθ.
5083051 σύμβαση στις .30/12/04 κόστους 12.292.486 ΕΥΡΩ. Η συγκεκριμένη μονάδα έπρεπε  να έχει παραδοθεί τον περασμένο Ιούνιο · δηλαδή το 2006.
Αυτό όπως γνωρίζετε δεν έγινε –όπως είχε απαντήσει  και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ κ. ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ Δ. στην  επερώτηση των Βουλευτών Δ.ΠΙΠΕΡΙΑ — ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Β. λόγω
σοβαρών εδαφοτεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισε ο ανάδοχος κατά τη διάρκεια των εργασιών θεμελίωσης του μηχανοστασίου και του Η/Ζ. –
Μετά από όλες αυτές τις πιέσεις ξεκίνησαν οι εργασίες της θεμελίωσης και μάλιστα με έντονους ρυθμούς και ενώ το έργο της θεμελίωσης  βρισκόταν στην φάση σύνδεσης αναμονών των πασάλων με τον οπλισμό, από την ΔΕΗ διαπιστώθηκαν τεχνικές παραλήψεις Εκ μέρους του Αναδόχου κάτι  που αμφισβητείται από τον Ανάδοχο  με συνέπεια να σταματήσουν για άλλη μια φορά οι εργασίες.
Όπως αντιλαμβάνεστε κάθε ημέρα που περνά ανεκμετάλλευτη. περιορίζει κατά πολύ τα  περιθώρια του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου, το οποίο με βάση την αποδιδόμενη ισχύ του, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών του Νομού μας.
Επειδή αυτή η ιστορία της ασυνεννοησίας με την Ανάδοχο εταιρεία πρέπει να πάρει τέλος, κάτι που δεν διαφαίνεται αν συνεκτιμήσουμε ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε με εθελουσία έξοδο ο ένας εκ των δύο επιβλεπόντων Μηχανικών.
Επειδή η Δ.Π Ν. διαθέτει ακόμα στελέχη που μπορούν να ξεμπλοκάρουν τέτοιες εγκαταστάσεις (γατί και την εμπειρία διαθέτουν και τη γνώση του χώρου έχουν).
Κρίνω πως πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για να δοθεί το συντομότερο δυνατόν, τέλος σε όλη αυτή την ιστορία όχι μόνο για να διασφαλιστεί η εγκατάσταση της Μονάδας αλλά για να αποφευχθούν και τυχόν ανεπανόρθωτες  αστοχίες.