Αρχική Νέα Τοπικά «Πυρά» του Συνηγόρου του Πολίτη κατά της προφορικής συνέντευξης

«Πυρά» του Συνηγόρου του Πολίτη κατά της προφορικής συνέντευξης

14

 Σειρά παρατυπιών σε δεκάδες διαδικασίες προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ εντοπίζει σε έκθεση του ο Συνήγορος του Πολίτη, μιλώντας για ασάφειες στις προκηρύξεις, παραβίαση κανόνων στη δημοσιοποίηση τους, πλημμελή τήρηση του πρακτικού επιλογής και παραλείψεις στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύεται στο «Έθνος», στις παραπάνω διαδικασίες «πρωταγωνιστούν» τα υπουργεία Αμυνας (επαγγελματίες οπλίτες), Ναυτιλίας (καθηγητές αορίστου χρόνου στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού), Εξωτερικών (μεταφραστές), Δικαιοσύνης (φρουροί φυλακών), Εσωτερικών (ΚΕΠ) και Ανάπτυξης (ΔΕΗ).
Ειδική μνεία γίνεται για την προφορική συνέντευξη: «Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η προφορική συνέντευξη αποτελεί το μέσο επιλογής με τη μεγαλύτερη πιθανότητα υποκειμενικής κρίσης».
Σε άλλο σημείο, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρεται στη μη τήρηση πρακτικών στις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων με προφορική συνέντευξη.
«Η τήρηση αφενός της δημοσιότητας της διαδικασίας και αφετέρου πρακτικών επιλογής στα οποία θα διατυπώνεται η εξατομικευμένη κρίση της επιτροπής επιλογής για κάθε υποψήφιο, αποτελούν κρίσιμες προϋποθέσεις διασφάλισης της αξιοκρατικής επιλογής και σωστής αξιοποίησης της τεχνικής της συνέντευξης».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr