Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες για το Νερό: οι εκλογές πέρασαν τα προβλήματα με το νερό...

Πολίτες για το Νερό: οι εκλογές πέρασαν τα προβλήματα με το νερό παραμένουν!

5

      
    “Έχουν ήδη περάσει 3 μήνες από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και λίγες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων «τοπικών μας αρχόντων». Τα ζητήματα που είχαμε θέσει σχετικά με το νερό και τον Κορακάρη παραμένουν ανοιχτά και τίποτα δε δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει χωρίς την πίεση των ίδιων των πολιτών”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΟΛΙΤΕΣ για το ΝΕΡΟ που με δεδομένη και τη φετινή ανυδρία γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη η διαμαρτυρία. Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται, συνεχιζουν, εξακολουθεί να βασίζεται στο κέρδος των λίγων αδιαφορώντας για το καλό του τόπου και των πολλών. Οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνουν εκείνοι που εναλλάσσονται στην τοπική αυτοδιοίκηση διαιωνίζουν και  εντείνουν τα προβλήματά μας.
       Συγκεκριμένα, στα ζητήματα που αφορούν τη ζωτική και αυτονόητη ανάγκη μας για φθηνό πόσιμο νερό στις βρύσες μας, αντί να αντιμετωπίζονται με ένα μακρόπνοο και συνολικό σχεδιασμό (υδρογεωλογική μελέτη σε όλο το νομό), επιχειρείται να λυθούν με αποσπασματικούς, μη αποτελεσματικούς τρόπους που στην καλύτερη περίπτωση ξοδεύουν τεράστια ποσά χωρίς να προσφέρουν σχεδόν τίποτα, ενώ στη χειρότερη εντείνουν το πρόβλημα.
       Τα μεγάλα φράγματα που κατασκευάστηκαν και εκείνα που σχεδιάζονται ή ξεκινούν να κατασκευάζονται, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δαπανηρά, αποδεδειγμένα δεν εξασφαλίζουν τη λύση του προβλήματος, ειδικά στους άνυδρους καιρούς που διανύουμε. Λύση είναι ο εμπλουτισμός με φυσικό τρόπο και ήπια έργα (αναβαθμίδες κλπ.) της υδατολεκάνης του Κορακάρη που αποτελεί πραγματικά πηγή ζωής για τους κατοίκους του νησιού, η σωστή διαχείριση των αποθεμάτων νερού (φουντάνες στα σπίτια κλπ) και φυσικά η επιλογή ενός μοντέλου ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται σε πισίνες και γήπεδα γκολφ.
         Αντίθετα όμως με τα αυτονόητα, βλέπουμε να συνεχίζεται η σπατάλη των υδάτινων πόρων, να οικοπεδοποιείται ο Κορακάρης (τώρα και η Κλειδού που, ας μην ξεχνάμε, η πηγή της αποτελεί  διέξοδό  για καθαρό νερό), να επιλέγονται μεγάλα έργα που πλουτίζουν κάποιους εργολάβους εξασφαλίζοντας ψήφους στους πολιτικούς αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα, να εξακολουθούμε να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς νερού με το ειδικό τέλος να παραμένει ως κεφαλικός φόρος.
       Επειδή η εναλλαγή των διαφόρων «τοπικών αρχόντων» και τα παχιά λόγια δεν μας πείθουν, επειδή η λύση στο πρόβλημα του υδραργύρου στο νερό δεν είναι η αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου, επειδή είμαστε πεισμένοι ότι όσο κι αν αλλάζουν τα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση οι πολιτικές παραμένουν ίδιες, επειδή ο Κορακάρης (για τον οποίο η νέα δημοτική αρχή δεν λέει κουβέντα) πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πηγή ζωής κι επειδή οι 933 υπογραφές περιμένουν ακόμα απάντηση, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στο φθηνό πόσιμο νερό και καλούμε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
     
      ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ και να διεκδικήσουμε:                                      
      
       ΦΘΗΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ.
       ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ-ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ.
         ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.
       *       ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ΦΥΓΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ.
       *       ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
       *       ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
       *       ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
       *       ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
         ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ-   
  ΠΟΤΑΜΩΝ         
       *       ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΟΥΝΤΑΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
       *       ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ
       *       ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ
       *       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ 
      ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ
       *
     ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (Γενάρης 2007)