Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ομηρούπολης προς “Πολίτες”: δεν απεμπολούμε το δικαίωμα για θέσεις στα...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ομηρούπολης προς “Πολίτες”: δεν απεμπολούμε το δικαίωμα για θέσεις στα πολιτικά όργανα του Δήμου

7

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΩΝ Δ.ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ


Βροντάδος, 12/01/2007Θέμα: Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δεν απεμπολεί το δικαίωμά της να διεκδικεί θέσεις στα πολιτικά όργανα του Δήμου


Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης αναφορικά με την τελευταία ανακοίνωση των «Πολιτών Ομηρούπολης» που αφορά στην παράταξή μας έχει να παρατηρήσει τα εξής:


Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγανάκτηση της παράταξής τους αλλά και το δίκαιο του αιτήματός τους να μετέχουν στη δημαρχιακή επιτροπή. Ας μην ψάχνουν όμως ευθύνες στις υποτιθέμενες συμμαχίες και ίντριγκες σε βάρος τους. Ο νέος κώδικας Δήμων και κοινοτήτων που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση σε της ΝΔ σε αγαστή συναίνεση και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τον κ. Μούνδρο και την παράταξή του, αποτελούν τους υπεύθυνους που στέρησαν τη συμμετοχή τους στη δημαρχιακή επιτροπή.


Οι ίδιες δυνάμεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα στήριξαν αυτόν τον αντιδραστικό και αυταρχικό κώδικα, πίσω από τον οποίο κάκιστα ταμπουρώθηκε η δημοτική αρχή Μαλαφή και αρνήθηκε οι θέσεις της αντιπολίτευσης να είναι δύο στη δημαρχιακή επιτροπή, όπως ομόφωνα ως αντιπολιτεύσεις ζητήσαμε.


Αυτοί είναι οι παράγοντες που τους στέρησαν τη θέση. Γι’ αυτό κι εμείς επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο μιλήσαμε για νόμο και λογικές που υπηρετούν το δικομματικό παιχνίδι των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αποσιώπησε επιμελώς η δική τους παράταξη περιοριζόμενη μόνο στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που πράγματι έκανε στο συγκεκριμένο θέμα κακό ξεκίνημα.


Από κει και πέρα η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ξεκάθαρα διεκδίκησε τη θέση της δημαρχιακής επιτροπής, καταψηφίστηκε από τη δική τους παράταξη, υπερψηφίστηκε από την ΠΑΚ – Νέα Πορεία, στην ίδια λογική που τελικά διεμβόλισε τα δικομματικά παιχνίδια του νόμου που θέλει τις δημαιρεσίες «παράσταση για δύο».


Μπορεί ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος των δύο γύρων στις δημοτικές εκλογές να παρουσιάζει ανεστραμμένη την πραγματικότητα, όμως, η πρώτη Κυριακή των εκλογών έδειξε ότι στην Ομηρούπολη υπάρχουν 4 πλέον παρατάξεις με σχεδόν ισοδύναμη εμβέλεια η μια με την άλλη. Από αυτή την άποψη δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα των δημοτών μας και ψηφοφόρων μας.


Όσο για τα πικρόχολα σχόλια που εκπορεύονται από γνωστά κέντρα, που διακονούν το δικομματισμό, εμείς το μόνο που έχουμε να τους εκφράσουμε είναι η συμπάθειά μας, με την ευχή να αντιληφθούν ότι είμαστε στο κέντρο των εξελίξεων και με τον αγώνα μας θα παραμείνουμε.