Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής προς Δήμαρχο Χίου: “εμείς δεν παζαρέψαμε”…

Γιάννης Χαλλιορής προς Δήμαρχο Χίου: “εμείς δεν παζαρέψαμε”…

7

         Ανοικτή παραμέναι η αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Χίου.

Μετά τους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Χίου Παντελή Βρουλή για απειρία Χαλλιορή, ο συνδυασμός της “Νέας Αντίληψης” ανταπαντά λέγοντας ότι δεν ήταν και δεν είναι στην… αντίληψή τους τα παζάρια!

Και όλα αυτά γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της ελάσσονος μειοψηφίας να δικαιολογήσει την ψήφο του για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στη σχετική συνεδρίαση…
Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου του συνδυασμού αναφέρει:

          “Σχετικά με το επεισόδιο που δημιούργησε ο κ. Μάντικας, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με την ιδιότητα του προεδρεύοντα, και σε απάντηση του δελτίου τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κ. Δημάρχου, ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Γιάννης Χαλλιορής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
         Αποτελεί δυσάρεστο δείγμα πολιτικής αλαζονείας ο χειρισμός της διαδικασίας εκλογής προεδρείου από τον κ Μάντικα. Ταυτόχρονα, από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσής της, η δημοτική αρχή ομολογεί ότι, φοβούμενη τη φωνή της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, επιχείρησε σκόπιμα να τη φιμώσει.
         Επί της ουσίας όμως: γνωρίζουν, πολύ καλά, ότι μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η εκλογή προεδρείου. Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν αναιρεί το δικαίωμα, αντίθετα, δημιουργεί την υποχρέωση της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης της ψήφου, τουλάχιστον για τους επικεφαλής των παρατάξεων.
          Τι υποκρύπτει λοιπόν η, μεθοδευμένη εκ μέρους τους, καταστρατήγηση του νόμου; Σε ποια δημοκρατική διαδικασία οι αντιπρόσωποι των πολιτών καλούνται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν αυθαίρετα και αναιτιολόγητα;
Δυστυχώς, αυτά που συνέβησαν προάγουν αδιαφανείς διαδικασίες και αναδεικνύουν την έλλειψη διάθεσης για πολιτική διαβούλευση.
          Τέλος, σε ότι αφορά στον κ. Ντομάτα, επιστρέφουμε το «γάντι» και συμβουλεύουμε τον κ. Δήμαρχο να μην κρίνει εξ΄ ιδίων τα αλλότρια…
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν παζάρεψε τίποτα και με κανέναν, σε αντίθεση με τον κ. Βρουλή που κινήθηκε με βάση τις συμφωνίες για έμμισθες θέσεις και άλλα ανταλλάγματα. Ουδέποτε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ο επικεφαλής της πρότειναν στον κ. Ντομάτα να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τους. Είναι και παραμένει γνωστό ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ έβαλε τον πήχη ψηλά, από πλευράς ποιοτικών χαρακτηριστικών. Σ΄ αυτό δεν είχαν θέση όσοι δεν αποδέχονταν τις αρχές και τις αξίες του συνδυασμού, όσοι εμφορούνταν από τη φιλοσοφία των έμμισθων θέσεων.
          Σήμερα με την εκλογή του κ. Ντομάτα, στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξοφλούνται οφειλές, τηρούνται προεκλογικές συμφωνίες και έρχεται στην επιφάνεια ολόκληρο το παρασκήνιο. Ένα παρασκήνιο που δεν άγγιξε, ούτε απασχόλησε, την ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτά, προσπερνώντας το χτες και τους εκφραστές του”.