Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Τσουρή για τα Κέντρα Πρόληψης

Ερώτηση Τσουρή για τα Κέντρα Πρόληψης

7


 Σημαντικός περιορισμός στη δράση των Κέντρων Πρόληψης και ειδικά της Χίου παρατηρείται εξαιτίας της έλλειψη των απαιτούμενων πόρων.
Αυτό τονίζει η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή με ερώτηση της προς
τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην ερώτηση ζητά να μάθει ποιος είναι ο προγραμματισμός του υπουργείου για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων.
 «Ο θεσμός των Κέντρων Πρόληψης λειτουργεί με επιτυχία για περισσότερα από δέκα χρόνια, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Λειτουργούν υπό τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την ευρύτερη επιστημονική στήριξη του ΟΚΑΝΑ. Την τριετία 2000-2003, ο αριθμός των Κέντρων διπλασιάστηκε, για την καλύτερη ενημέρωση και. ευαισθητοποίηση των γονιών, των εκπαιδευτικών, των νέων ατόμων και γενικότερα, των τοπικών κοινωνιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες- Τα Κέντρα Πρόληψης παρέχουν, παράλληλα, υπηρεσίες συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα και παραπέμπουν τα άτομα που έχουν ανάγκη στις κατάλληλες θεραπευτικές δομές
Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μια τάση απαξίωσης του έργου που παράγουν τα Κέντρα Πρόληψης, ανά την Ελλάδα, με τη διακίνηση έντονης φημολογίας για αποτυχία των παραπάνω δομών και την ελλιπή χρηματοδότησή τους, παρά την έμπρακτα εκφραζόμενη αποδοχή των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητά τους.
Ειδικά, για το Κέντρο της Χίου, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων σημειώνεται σημαντικός περιορισμός των δράσεών του και αδυναμία κάλυψης ακόμη και των τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεών του.
Ερωτάται ο κ Υπουργός
1 Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και πιο συγκεκριμένα. για το Κ Π Χίου;
2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης  και επιμόρφωσης του προσωπικού;».