Αρχική Νέα Τοπικά Διαμάχη για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου

Διαμάχη για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου

5

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ η διαμάχη μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών «Agoudimos Lines» και «Saos Ferries» για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου, η οποία αφορά στα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού για την άγονη γραμμή Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο.


Χθες με επιστολή του ο κ. Αλέξανδρος Αγούδημος, επικεφαλής της Agoudimos Lines η οποία ελέγχει το πλοίο «Πηνελόπη» αντεπιτίθεται σε όσα υποστήριξε πριν λίγες ημέρες η Saos, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή της εταιρείας του στο διαγωνισμό ήταν νόμιμη αλλά τελικά επελέγη η προσφορά της Saos η οποία είναι ακριβότερη για το κράτος κατά 2,4 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη, η Saos απαντώντας υποστήριξε ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού στο πλοίο της «Σαμοθράκη» ήταν νόμιμη ενώ η συμμετοχή της εταιρείας της εταιρείας «Πηνελόπη ΑΝΕ» (Agoudimos Lines) παρουσίαζε «σοβαρές ελλείψεις και σημαντικούς λόγους απόρριψης όπως η μη ύπαρξη ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, κάτι το οποίο απαιτείται για την έκδοση πιστοποιητικού διαφάνειας από το Ε.Σ.Ρ, για διαγωνισμούς με ετήσιο μίσθωμα άνω του 1.000.000 ευρώ».


Επίσης «ο πίνακας δρομολογίων δεν ήταν σύμφωνος με την προκήρυξη» ενώ κάνει ακόμη λόγο και για «λανθασμένη εγγυητική επιστολή».


Απευθυνόμενος ο κ. Αγούδημος, στο κ. Φώτη Μανούση πρόεδρο της Saos αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το θέμα των δρομολογίων και της εγγυητικής επιστολής προέκυψαν «από φανταστικές ενστάσεις που εσείς προβάλλατε αφού ο φάκελος συμμετοχής μας είχε ήδη θεωρηθεί πλήρης από την πρώτη επιτροπή».


Επίσης για το θέμα της ονομαστικοποίησης των μετοχών «βεβαίως αποκρύπτετε πως έχει προσκομισθεί σχετική βεβαίωση στην αρμόδια επιτροπή από την εταιρεία μας όσον αφορά την ιδιοκτησία των μετοχών της εταιρείας μας».


Επίσης σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «αποκρύπτετε ότι το μείζον θέμα στη διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού αφορά τις οικονομικές προσφορές και δεν εξηγήσατε… πώς καταφέρατε και καταλήξατε να είστε η πιο συμφέρουσα λύση για το κράτος έχοντας καταθέσει κατά δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ μεγαλύτερη προσφορά από τους άλλους συνδιαγωνιζόμενους».

Πηγή: Ναυτεμπορική, 17/1/2004