Αρχική Νέα Τοπικά Φως για τη μαρίνα Χίου, βλέπει ο Γ. Πίττας

Φως για τη μαρίνα Χίου, βλέπει ο Γ. Πίττας

6

 

Προτεραιότητα, αλλά άγνωστο σε ποιο βαθμό, αποτελεί για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ολοκλήρωση του έργου και η λειτουργία της μαρίνας Χίου.

Αυτό επισημαίνει με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ νομού Χίου Γιάννης Πίττας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής χθεσινή σύσκεψης στο υπουργείο.

Οπως αναφέρεται:

 

“Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γ.Γ. του Υπουργείου κα Γιαννίρη, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι βουλευτές Χίου Ελπίδα Τσουρή και Γιάννης Πίττας.
Η κα Γιαννίρη αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου επισημαίνοντας ότι από το 2000 μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση για την ολοκλήρωσήτου. Η προκήρυξη που είχε βγει τότε προέβλεπε τη δυνατότητα να υπαχθεί η μαρίνα της Χίου στον αναπτυξιακό νόμο, κάτι το οποίο όμως με ευθύνη της τότε κυβέρνησης δεν έγινε.
Μετά από τις παραινέσεις των βουλευτών η κα Γιαννίρη διαβεβαίωσε ότι για το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η μαρίνα Χίου αποτελεί προτεραιότητα, μαζί με τις μαρίνες Μυτιλήνης και Αργοστολίου.
Πέρα από τη δέσμευση όμως της Γ.Γ. το θέμα προχωρά άμεσα, αρχικά με το ξεκαθάρισμα του νομικού καθεστώτος και αμέσως μετά με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής απόφασης μεταξύ υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για συγχρηματοδότηση του έργου.
Για άλλη μια φορά η κα Γιαννίρη ξεκαθάρισε ότι το έργο της μαρίνας είναι ένα έργο υπό την επίβλεψη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και σε καμιά περίπτωση δε θα ανακατευθεί άλλος φορέας σε αυτό.

 

Απαντώντας εξάλου ο Γιάννης Πίττας στην τελευταία ανακοίνωση του Νομάρχη Χίου για το θέμα, με την οποία κατηγορείται ο βουλευτής για όψιμο ενδιαφέρον, δήλωσε:
“Ο βουλευτής, ως όφειλε, είχε βάλει προτεραιότητες για το Νομό.
Κι αυτές ήταν το νερό, το νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο, έργα τα οποία όπως αναγνώρισε δημόσια ο κ. Νομάρχης, αφού τα διαφήμισε και ως δικά του, έχουν πάρει πια το δρόμο τους. Έτσι, λοιπόν, ήρθε και η σειρά της μαρίνας Χίου αλλά και άλλων έργων δευτερεύουσας σημασίας που θα ακολουθήσουν. Μάλλον ο κ. Νομάρχης έδειξε όψιμο ενδιαφέρον αφού όπως μας ενημέρωσε η κα Γιαννίρη, μόλις μια επιστολή έχει στείλει σχετικά με αυτό το θέμα υπό την παρούσα κυβέρνηση κι αυτή του απαντήθηκε άμεσα.”.