Αρχική Απόψεις Aρθρα O Σύλλογος Φίλων Oινουσσών έκοψε την πίτα του, της ΛIΛA ΣYΛBITH

O Σύλλογος Φίλων Oινουσσών έκοψε την πίτα του, της ΛIΛA ΣYΛBITH

21

 O ΣΦO EKOΨE THN ΠITA TOY
«Αιγνούσα: μικρή σε έκταση, μεγάλη σε μεγαλείο»


Σε οικογενειακά ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 14/1/2007, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» στην Αιγνουσιώτικη Εστία στο Χαλάνδρι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Συλλόγου, ο βουλευτής Χίου Γ. Πίττας, η υποψήφια για ακαδημαϊκός στην έδρα της γλυπτικής Μ. Παπακωνσταντίνου, ο Δ. Λαϊνάς καθώς και πολλοί άλλοι «φίλοι Οινουσσών» που εξέφρασαν την επιθυμία να συναντιούνται συχνότερα, και κάθε δεκαπέντε μέρες, αν είναι δυνατόν, και να…πίνουν απλά το καφεδάκι τους, μαρτυρώντας μια ασίγαστη νοσταλγία για επαφή με το νησί και τους συμπατριώτες τους.
Η εκδήλωση συμπληρώθηκε με αρκετές ευχάριστες συγκυρίες, όπως τα εγκαίνια του «Οινούσσαι ΙΙΙ» πριν από λιγότερο από ένα μήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΦΟ, καπετάν Δ. Λιγνός τόνισε την υπερηφάνεια του για το απόκτημα αυτό που αποτελεί «επένδυση ζωής» τόσο για τους δωρητές, όσο και για το νησί και τους κατοίκους του. Έθεσε ως στόχο την αξιοποίηση και την καλή λειτουργία της γραμμής που δεσμεύτηκε ότι θα διαφυλαχθεί σε υψηλό επίπεδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ αποφάσισε να τιμήσει, με την ευκαιρία, τη μόνιμη παθολόγο γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Οινουσσών, Π. Μπάφα για τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρει στο νησί εδώ και τρία χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και με αρκετές ελλείψεις.
Από την εκδήλωση δεν έλειψαν κι άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις όπως αυτή της βράβευσης του Π. Κολλάκη, δωρητή της Εστίας και του «Οινούσσαι ΙΙΙ» που τιμήθηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα (;) και του Ορ. Καραβά (;), διδάκτορα φιλολογίας για την καλύτερη φιλολογική εργασία για το 2006.
Ο βουλευτής Χίου Γ. Πίτας, στη σύντομη ομιλία του, επικρότησε αυτά τα γεγονότα και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχύουμε τέτοιου είδους βήματα, όπως εν προκειμένω, την υποψηφιότητα της γλύπτριας Μ. Παπακωνσταντίνου ως ακαδημαϊκού για την έδρα της γλυπτικής. Η τελευταία, μάλιστα, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και επισήμανε ότι η ενδεχόμενη επιτυχία ενός ανθρώπου είναι κι επιτυχία για τους συμπατριώτες του και τον τόπο που τον γέννησε.
Ιδιαίτερη αναφορά στη μνήμη σημαντικών για το νησί ευεργετών, όπως του Γ. Χ. Λαιμού, του Α. Λαιμού, των Γιάννη και Κώστα Χατζηπατέρα κά, έκανε ο Δ.Λαϊνάς, ο οποίος έκλεισε το σύντομο λόγο του με τα εξής λόγια: «Η Αιγνούσα είναι μικρή σε έκταση, αλλά μεγάλη σε μεγαλείο».
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε: Και εις άλλα με υγεία!
ΛIΛA ΣYΛBITH

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΑ