Αρχική Πολιτισμός Με πολλές ευχές για υγεία η πίτα των δημοσιογράφων Χίου

Με πολλές ευχές για υγεία η πίτα των δημοσιογράφων Χίου

68

   
   Για 9η χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια έκοψαν την πίτα του οι δημοσιογράφοι της Χίου, το περασμένο Σάββατο 13 Ιανουαρίου.
   Λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν να παραβρεθώ στη φετινή εκδήλωση, όμως η συνάδελφος Στέλλα Μπάκνη, που φέτος ανέλαβε να συντονίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να μείνουν για ένα βράδυ τα μολύβια και τα… πληκτρολόγια στην άκρη, μας έστειλε αναλυτικό ρεπορτάζ.
   Δηλαδή όχι ακριβώς ρεπορτάζ, αλλά τα νέα έτσι όπως τα περιγράφει κανείς σε φίλο από μια καλή βραδιά. Μεταφέρουμε τις ειδήσεις, και μόνο, μαζί με την ευχή η περιπέτεια υγείας της Αγγελικής Χατζηδημητρίου να έχει αίσιο τέλος αλλά και να είναι η τελευταία που συμβαίνει στη δημοσιογραφική οικογένεια της Χίου.
   Ας περάσουμε όμως στην… περιγραφή της Στέλλας:
  
     Παρόντες όλοι οι συνήθεις ύποπτοι: Διοματάρης, Γεωργούλης, Κατσαράκης, Ξανθάκης, Μαστοράκη, Βογιατζή, Ασλανίδου, Κάβουρα, Παγούδης, Σταμούλη,  Μαραγκέλης, Φρεζούλης, Ψυλλή, Κωνσταντίνου, Κώττη, Γεόμελος (ο Κώστας ετοιμάζεται για μπάρκο κι ήδη έχουν στο δρόμο το τέταρτο παιδί), ο Μπαλομούτσουνος και η Μπάκνη.
   Τα φαγητά ήταν όχι μόνο πολλά αλλά και πολύ καλά στην ταβέρνα του Κάμπου που συγκεντρώθηκαν οι συνάδελφοι.
   Θα παρακάμψουμε τα παραπολιτικά (δεν τα αποφύγαμε στο τραπέζι) αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές της παρέας για να πάμε στην πίττα.
   Φέτος τη σταύρωσε και έκοψε η Ευγενία Ασλανίδη η… εφ’ όλης  της ύλης υπεύθυνη της «Δημοκρατικής».
    Με την ευχή  «…και του χρόνου, να είναι μαζί μας τα παιδιά με όσο δυνατό καλύτερη αποκατάσταση της υγείας της Αγγελικής», συνοδεύτηκε το κομμάτι των απόντων Αγγελικής (Χατζηδημητρίου) και Θοδωρή (Πυλιώτη).
   Τυχερός της βραδιάς ο εικονολήπτης της Πατρίδας Νίκος Μαραγκέλης. Ας το θεωρήσουμε καλό οιωνό, αφού στο ίδιο μέσο εργάζεται και η Αγγελική…
   Το δώρο, προσφορά του Γιώργου Μισετζή, εκδότη του Σύγχρονου Λόγου και ερασιτέχνη δημοσιογράφου, μια όμορφη καράφα με τα ποτήρια της.
   Επίσης προσκλήσεις για δυο άτομα έδωσε η Καλλιόπη Λιαδή από την ομώνυμη Αίθουσα Τεχνών για εκδήλωση που διοργανώνεται.
   Και του χρόνου όλοι υγιείς συνάδελφοι, γιατί τελικά μόνο αυτό έχει αξία και όχι η αποκλειστικότητα της μιας μέρας.
  
   Και η φωτογραφία είναι από τη Στέλλα Μπάκνη. 
  
    
   Επιμέλεια: Θοδωρή Πυλιώτη