Αρχική Νέα Τοπικά Υπολειτουργεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Καρδάμυλα;

Υπολειτουργεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Καρδάμυλα;

7

   

Είχαν προηγηθεί άλλα κέντρα νεοσυλλέκτων στα νησιά που στην ουσία δεν μπορούσαν να γεμίσουν. Τώρα φαίνεται ότι το ίδιο γίνεται και με αυτό των Καρδαμύλων.
   Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή αναγνώστη- πιθανόν γονιού από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ:
  
«Πριν από περίπου δύο χρόνια ιδρύθηκε το κέντρο νεοσυλλέκτων στα Kαρδάμυλα υπό τυμπανοκρουσίες, μεγάλη δημοσιότητα, την παρουσία Yπουργών και τοπικών αρχόντων και με τη μόνιμη επωδό ότι δήθεν δε θα ταλαιπωρούνται οι νεοσύλλεκτοι και οι οικογένειές τους δεν θα υπόκεινται σε έξοδα κλπ.
Θέλω να σας ενημερώσω πως, κατά τα φαινόμενα, το κέντρο νεοσυλλέκτων… “μας τελείωσε” και 80 και πλέον παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, παίρνουν τα μπογαλάκια τους και στις 12/2 πάνε να παρουσιαστούν εκτός Xίου. Aυτό, εκτός των άλλων σημαίνει πως, ενώ παραπονούμαστε για το χειμερινό τουρισμό και τη χειμερινή εν γένει κίνηση της αγοράς, ξαποστέλλουμε 80 και πλέον παιδιά να τα ξοδέψουν αλλού.
Aς μας πουν, το στρατολογικό γραφείο και οι τοπικοί άρχοντες, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Eίναι όντως τόσο μικρός ο αριθμός αυτών που παρουσιάζονται; Δεν το γνώριζαν ή δεν το υπέθεσαν αυτό όταν δημιουργούσαν το κέντρο;».

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 27/5/2005: από την πρώτη ορκομωσία παρουσία του τότε υπουργού εθνικής Αμυνας