Αρχική Νέα Τοπικά Αλλη ματιά στο επιθαλάσσιο τείχος του Κάστρου από το ΚΑΣ…

Αλλη ματιά στο επιθαλάσσιο τείχος του Κάστρου από το ΚΑΣ…

4


 

      Με αυτοψία στην περιοχή του Κάστρου και στο επιθαλάσσιο τείχος ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στη Χίο, τα μέλη του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
     Ο περιβόητος «προσωρινός» δρόμος του Κάστρου αποτέλεσε και πάλι θέμα συζήτησης, ενώ στα γραφεία της 3ης ΕΒΑ έγιναν δεκτοί εκπρόσωποι όλων των πλευρών από το κλιμάκιο όπου και καταγράφηκαν (για άλλη μια φορά) οι απόψεις.
     Τη Δημοτική Αρχή Χίου που δηλώνει ότι αιφνιδιάστηκε από το θέμα, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σιδερής Αμέντας, αφού τόσο ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής όσο και ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πατελίδας απουσίαζαν την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων στα υπουργεία.
     Να θυμίσουμε πάντως ότι το συγκεκριμένο έργο που θεωρητικά έχει σκοπό να αποσυμφορήσει το λιμάνι από τα οχήματα ειδικά την ώρα άφιξης του πλοίου, αποτέλεσε ένα βασικό λάθος στην επικοινωνιακή τακτική αλλά και στην κοινωνική ευαισθησία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μεννής.
     Αν για τη νυν δημοτική αρχή ξανανοίγει ο φάκελος, καλό είναι να εξεταστούν με θετικό βλέμμα οι προτάσεις για αντιδρομήσεις που έχουν γίνει από την Επιτροπή πολιτών- φορέων.
     Να αποδεχτούν επιτέλους ότι άλλο πράγμα ο εργοταξιακός δρόμος για τις ανάγκες της αρχαιολογίας, χάραξη πάνω στην οποία πάτησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
     Επίσης να ξαναθυμηθούν το θέμα του παλαιού κτηρίου του τελωνείου που το γκρέμισμά του θα άνοιγε το χώρο στο λιμάνι.