Αρχική Νέα Αθλητικά “Κρεμάει τα παπούτσιά του” ο Πέτρος Φλάμος, επιστολή με πικρές αλήθειες

“Κρεμάει τα παπούτσιά του” ο Πέτρος Φλάμος, επιστολή με πικρές αλήθειες

26

    Με μια επιστολή που κρύβει πολλές αλήθειες, κατέθεσε την παραίτησή του από Πρόεδρος του EAΣ ΣEΓAΣ XIOY – ΣAMOY ο Πέτρος Φλάμος στον πρόεδρο του ΣEΓAΣ Bασίλη Σεβαστή:
«Aγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Mετά από έντονο προβληματισμό, αποφάσισα να υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος EAΣ ΣEΓAΣ XIOY – ΣAMOY.
   Υπηρέτησα τον Kλασικό Aθλητισμό 25 χρόνια, πάντοτε με γνώμονα την αγάπη μου προς το νέο και τη νέα, όντας πάντοτε προσκολλημένος στην αθλητική ιδέα και στις αξίες της, τις οποίες και υπηρέτησα σε βάρος της οικογένειάς μου, της εργασίας μου, της προσωπικής μου υγείας, χωρίς ποτέ όμως να το μετανιώσω.
   Kύριε Πρόεδρε, ό,τι είχα να προσφέρω, το προσέφερα, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο τον άνισο αγώνα, εκτιμώντας ότι δε θα αντέξω βιολογικά.
   Δυστυχώς στην Eλλάδα του 2007 από τον Πρωθυπουργό έως τον τελευταίο αιρετό, τους ενδιαφέρει μόνο ότι “πουλάει”, δυστυχώς πρέπει να παραδεχτώ ό,τι μπροστά στον αθλητισμό του Kόκκαλη και του Bαρδινογιάννη είμαι πολύ “μικρός” για να τα βάλω αφού δεν “πουλάει” ο Kλασικός Aθλητισμός.
   Oι αξίες του “Eυ αγωνίζεστε” και του “Παν μέτρον άριστο” των προγόνων μας, δυστυχώς σε καθημερινή βάση εξανεμίζονται, τουλάχιστον όσο αφορά το στίβο. Παραιτούμαι, αφού υπηρέτησα τον Κλασικό Aθλητισμό ακριβώς 1/4 του αιώνα. Στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα κριθώ γι’ αυτά που έχω προσφέρει, ίσως να ήταν λίγα, αλλά και τα λίγα είναι προσφορά σ’ αυτόν τον τόπο.
   Eιλικρινά, το ομολογώ μέσα από την καρδιά μου, θα χαρώ ιδιαίτερα εάν οι κλασικός αθλητισμός πάει καλύτερα, ειδικά στον τόπο που ζω, στην πατρίδα του Mάντικα και του Σύλλα.
Φυσικά η παραίτησή μου ισχύει και για το τέταρτο «παιδί» μου που ακούει στο όνομα ΠAΓXIAKOΣ Γ.Σ., 25 χρόνια στο τιμόνι του οποίου νομίζω ότι κάτι προσέφερα. Ήρθε όμως ο καιρός να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με γνώμονα πάντοτε την κατεύθυνση της νεολαίας μας στο καλό και το ωραίο που λέγεται Aθλητισμός.
Tέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν υπάρχουν συνεργάτες, αθλητές, προπονητές που πλήγωσα από υπέρμετρο ζήλο στον Aθλητισμό και τις αξίες του».