Αρχική Απόψεις Aρθρα Μιχάλης Διοματάρης: Γιατί φοβάστε τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη; (άρθρο στην ΠΡΟΟΔΟ)

Μιχάλης Διοματάρης: Γιατί φοβάστε τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη; (άρθρο στην ΠΡΟΟΔΟ)

42

 ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ;
 
     Μετά την πανηγυρική επανεκλογή του Νομάρχη Χίου, Πολύδωρου Λαμπρινούδη, άρχισε από διάφορα ….“παράκεντρα εξουσίας” η συστηματική και ίσως…. “εργολαβική” προσπάθεια… απαξίωσης τουΝομάρχη και του έργου του.
     Παλαιός αυτοδιοικητικός, απ’ τους ΣΠΑΝΙΟΥΣ. Πρόεδρος του χωριού του του Δαφνώνα, Δήμαρχος Καμποχώρων (την τελευταία φορά, κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.) και 2 φορές Νομάρχης.
Ακούστηκε σαν φήμη ότι μπορεί στις μεθεπόμενες εκλογές, να διεκδικήσει υποψηφιότητα βουλευτού του ΠΑΣΟΚ. Και λοιπόν; Έχουμε πολλούς “Πόλυδες” όπως τον ονομάζουν οι επικριτές του, στη Χίο, για υποψηφίους βουλευτές;
     Ποιοί φοβούνται τον Πολύδωρο; Μπορεί να συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του. Αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι σπάνια συναντάς εκλεγμένο τοπικό άρχοντα, ΟΠΟΤΕ σχεδόν το θελήσεις, ή πίνεις καφέ μαζί του στην πλατεία.Ακόμη και τις βραδινές ώρες.
      Δεν σέβεσθε το 56% του εκλογικού σώματος των πολιτών της Χίου; Μιλάτε για διαφωνίες στον συνδυασμό του, για τις “καρεκλάτες” θέσεις. Μάλιστα. Τα ίδια δεν συμβαίνουν σε διαφόρους Δήμους, απ’ την στιγμή της…μισθοποίησης, εν είδει. Δημοσίου υπαλλήλου, ορισμένων θέσεων; Τι γίνεται στο Δήμο Χίου, για παράδειγμα, το γνωρίζετε; Τι έγινε επί Νομάρχου του αειμνήστου Γεωργίου Καλουτά; Τα ξεχάσατε; Να σας τα θυμίσουμε; Βρουλής, Κάρμαντζης, Ζαννίκος, διεφώνησαν ανοικτά και καθαρά μαζί του και κέρδισαν τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ναι ή όχι; Πότε; επί αειμνήστου Καλουτά. Οι μεγάλοι “προδότες” τότε για μερικούς. Σήμερα: Ο Π. Βρουλής είναι Δήμαρχος Χίου, ο Στ. Κάρμαντζης Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Αντ. Ζαννίκος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, με την επίσημη στήριξη παρακαλώ του κόμματός τους, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
     Θυμάστε τι έκανε ο Παντελάρας όταν απερρίφθη από υποψήφιος βουλευτής, ε, εξελέγη Δήμαρχος Χίου.
     Ξεχάσατε ότι ο Βρουλής, ήλθε πρώτος με διαφορά, στις προτιμήσεις των Χίων εκλεκτόρων αλλά απερρίφθη τότε από υποψήφιος βουλευτής; Γιατί λοιπόν φοβάστε πιθανή υποψηφιότητα για βουλευτής του Πολύδωρου Λαμπρινούδη; Επειδή έχει το αήττητο, σε κάθε εκλογή που εκτέθηκε; Γιατί έκανε έργο στον νομό μας; Γιατί είναι πρακτικός και μορφωμένος; Γιατί απαξιώνετε ένα εκλεγμένο Νομάρχη, δύο φορές, με τέτοια προϊστορία στην Αυτοδιοίκηση; Γιατί το έργο του, πιθανώς να του δώσει προβάδισμα εκλογής; Και λοιπόν; Θα “βλάψει” τη Χίο… ο Πολ. Λαμπρινούδης με τέτοια πείρα, που κατέχει; Μην κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν διότι θα αποδειχθεί πανηγυρικά η ΑΞΙΑ του. Αυτό φοβάσθε;
 
Μιχ.Διοματάρης

 

(άρθρο στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ 19/1/2007, που την ίδια μέρα αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ν.Α. Χίου)