Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διαγωνισμός για «Μικρούς Εφευρέτες» από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, του Τάσου Σαραντή

Διαγωνισμός για «Μικρούς Εφευρέτες» από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, του Τάσου Σαραντή

9

 Διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες μαθητών από τα Λύκεια Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ-Ανοικτές Θύρες». Ο διαγωνισμός «Mικροί Εφευρέτες», που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουνίου 2007, θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να διακριθούν, αλλά και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε εμπορικά προϊόντα ή υπηρεσίες.


Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός καλύπτει τέσσερις θεματικές περιοχές: Ενέργεια και Περιβάλλον, Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική και Μηχανές και Κατασκευές. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα αποστέλλουν τις προτάσεις τους στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και, στη συνέχεια, θα αξιολογούνται από Ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε μήνα και όσες προτάσεις διακρίνονται για τη μοναδικότητα και την καινοτομία τους θα μετατρέπονται, κατόπιν συνεργασίας του ΕΠΠ και των μικρών εφευρετών, σε προϊόντα ή υπηρεσίες προς το ευρύ κοινό.


Οι τρεις καλύτερες καινοτομικές ιδέες για κάθε θεματική περιοχή θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΠΠ καθ. Π. Γρουμπό με το βραβείο «Κύρος Γρανάζης», σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη των εργασιών του προγράμματος στις 29 Ιουνίου. Οι βραβευμένοι μαθητές, με την υποστήριξη του ΕΠΠ, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τις ιδέες τους με πατέντα, να τις μετατρέψουν σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.


Πληροφορίες: Επιστημονικό Πάρκο Πατρών Α.Ε., τηλ.: 2610 911550-1,
email: info@psp.org.gr

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 15/1/2007