Αρχική Πολιτισμός Προκήρυξη πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Προκήρυξη πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

12

  Προκήρυξη λογοτεχνικού διαγωνισμού


Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου στα πλαίσια  ολοκλήρωσης προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Αναπηρία και λογοτεχνία» και σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκηρύσσει τον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης για το σχολικό έτος 2006-2007 με θέμα:


«Μια φορά κι ένα καιρό ρίξαμε φόβους στο γιαλό
με πανάκι το όνειρο μπήκαμε στη μυθική Αργώ
κι αρμενίσαμε αντάμα σε μια δίκαιη Κολχίδα…»


 Οι λογοτέχνες πρέπει να είναι μαθητές  απ’ όλη την Ελλάδα Δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στέλνουν τα έργα τους, από την ημέρα της προκήρυξης, μέχρι και της 30 Μαρτίου 2007(σφραγίδα ταχυδρομείου), με απλή κι όχι συστημένη επιστολή στον Υπεύθυνο καθηγητή του Προγράμματος, κύριο Διονύση Λεϊμονή  στη διεύθυνση : 10ο Γυμνάσιο Βόλου, Κοδριγκτώνος και Νεαπόλεως 38334– Βόλος,  με την ένδειξη: Για τον διαγωνισμό ποιήματος ή διηγήματος αντίστοιχα. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.


ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Διήγημα
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος μ’ ένα δακτυλογραφημένο  ανέκδοτο διήγημα, πού να μη ξεπερνά τις πέντε (5) σελίδες Α4.
Ποίημα
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα δακτυλογραφημένο ανέκδοτο ποίημα με ελεύθερο θέμα. Το ποίημα δεν θα υπερβαίνει τους 30 στίχους και δεν θα είναι μικρότερο από δέκα στίχους.


Τα κείμενα θα σταλούν σε πέντε (5) αντίτυπα, και να είναι  γραμμένα από τη μια μόνο σελίδα και θα υπογράφονται με ψευδώνυμο στο πάνω δεξιό μέρος κάθε σελίδας.
διαγωνιζόμενοι πρέπει να εσωκλείσουν μέσα στο φάκελο ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με τα πραγματικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Τ.Κ., ηλικία, σχολείο, τηλέφωνα επικοινωνίας) και τον τίτλο του έργου με το ψευδώνυμο.


Θα δοθούν τρία (3) βραβεία, πρώτο, δεύτερο και τρίτο. Επίσης θα δοθούν και τρεις (3) έπαινοι. Τα βραβεία θα δοθούν σε ειδική βραδιά, που θα οργανώσει το 10ο Γυμνάσιο Βόλου το Μάιο του 2007 στο Γυμναστήριο του σχολικού  μας συγκροτήματος.
 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος, κύριο Διονύση Λεϊμονή στο τηλέφωνο 2421084920