Αρχική Νέα Τοπικά Και επέκταση 2ου Λυκείου και Λύκειο Βορείων… λέει η Νομαρχία

Και επέκταση 2ου Λυκείου και Λύκειο Βορείων… λέει η Νομαρχία

7

 Με επιστολή του αντινομάρχη για θέματα Παιδείας Νύκου Νύκτα απαντά η Νομαρχία στο μέλος της Επιτροπής υπέρ της μεταφοράς Λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης, Σαράντο Πιτσιλαδή.

Στην ανησυχία του τελευταίου ότι η επέκταση του 2ου Λυκείου σημαίνει ενταφιασμό του αιτήματος, η Νομαρχία απαντά ότι υλοποιεί το πρόγραμμά της. Αυτό που δεν αναφέρεται πάντως είναι ποιο Λύκειο σχεδιάζεται να μεταφερθεί έτσι ώστε να καθησυχάσουν και οι “βόρειοι” του Δήμου Χίου…

Η απάντηση έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ: κύριο Σαράντο Πιτσιλαδή
            Τοπικά Μ.Μ.Ε.
Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο από τον κ. Πιτσιλαδή όσον αφορά το Λύκειο στην Βόρεια πλευρά της Χίου θέλω να επισημάνω τα παρακάτω.
Το αίτημα των κατοίκων για Λύκειο στη Βόρεια πλευρά της Χίου, είναι γνωστό, η Ν.Α. Χίου το στηρίζει και βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης οικοπέδου προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό υλοποίησης του.
Η υλοποίηση όμως του συγκεκριμένου έργου, δεν είναι δυνατόν να ανατρέπει σχεδιασμό που αφορά άλλες σχολικές μονάδες, και ο οποίος έχει την ομόφωνη θετική γνώμη ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέσω από διαδικασίες διαλόγου ήδη από το 2003.
Προχωρούμε συνεπώς με συνέπεια στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες απαιτήσεις και ανάγκες, όπως αυτή της ίδρυσης σχολικής μονάδας στη Βόρεια πλευρά της πόλης της Χίου.
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω οι μομφές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος για «προεκλογικές υποσχέσεις, περιφρόνηση κ.ά», είναι, εκ των πραγμάτων, εκτός πραγματικότητας.


Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΥΚΤΑΣ