Αρχική Νέα Τοπικά Η στάση εργασίας των διπλωματούχων μηχανικών εμπόδισε τη δημοπράτηση έργου ΧΥΤΑ, σήμερα...

Η στάση εργασίας των διπλωματούχων μηχανικών εμπόδισε τη δημοπράτηση έργου ΧΥΤΑ, σήμερα έκτακτη Νομαρχιακή Επιτροπή

11

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με επιτυχία στη Χίο, η προγραμματισμένη 3ωρη στάση εργασίας των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Ν. Χίου.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, “εξ΄ αιτίας της 3ωρης στάσης εργασίας ματαιώθηκε η δημοπρασία του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χίου», προϋπολογισμού 5.850.000,00 €.
Ο αγώνας των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου συνεχίζεται μέχρι την οριστική ικανοποίηση των χρόνιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Βέβαια οι κινητοποιήσεις της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΧΙΟΥ, έχουν τη μορφή των 3ώρων στάσεων εργασίας την ημέρα και μόνο που γίνονται οι δημοπρασίες των έργων.
Θα τολμούσαμε να πούμε μια κινητοποίηση εκ του ασφαλούς, που εκείνη την ώρα μπορεί κανένας πολίτης -πλην των ενδιαφερομένων- να μην την καταλάβει.

Πολύ φοβούμαστε ότι αν δεν εξηγηθούν προσεκτικά τα αιτήματα του κλάδου και δεν επισημανθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με τον ορισμό πολλές φορές ως μέλη στις σχετικές επιτροπές μη μηχανικών, να μην γίνει κατανοητή η πραγματική σημασία της κινητοποίησης.

 

Εκτακτη

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συγκαλεί σήμερα Τετάρτη, στις 2.30 μ.μ., κατεπείγουσα συνεδρίαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δημοπράτηση του έργου του ΧΥΤΑ στα Πόδορα, ενός έργου που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Χίο.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση αναφέρεται:

 

“Σας γνωρίζουμε ότι στις  24/01/07, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 14:30 θα συγκληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ και θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Νομ. Συμβουλίου.

Το θέμα  της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής  διαγωνισμού του έργου και ορισμός επιτροπής  διαγωνισμού : « Κατασκευή ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν.Χίου »

Ο φάκελος με τα θέματα  είναι στο γραφείο της Ν.Ε και είναι στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα  ζητήσετε.

 

     Ο Πρόεδρος της Νομ. Επιτροπής Β΄ Ν.Α.Χίου
      Νίκος Νύκτας
      Αντινομάρχης