Αρχική Νέα Τοπικά Την Κρήτη καλοβλέπουν HELLENIC SEAWAYS και ΝΕΛ

Την Κρήτη καλοβλέπουν HELLENIC SEAWAYS και ΝΕΛ

8

    Μπορεί το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο την περίοδο αυτή στα «μεγάλα deals» σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς θα διατάξουν το στόλο τους οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κατά τη νέα θερινή περίοδο. Ήδη πολλές από τις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν καταθέσει τα δρομολόγιά τους για τη νέα περίοδο στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ μέχρι 31 Ιανουαρίου, όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία, αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες… Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΕΝ αλλά και πληροφορίες το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρούσα φάση στο πώς θα διατάξουν το στόλο τους δύο εταιρείες, η Hellenic Seaways και η ΝΕΛ, οι οποίες έχουν νέα πλοία να δρομολογήσουν σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά και δεδομένου ότι οι υπόλοιπες μεγάλες έχουν άλλωστε συνεχή παρουσία όλο το χρόνο στις γραμμές που δραστηριοποιούνται (η ΑΝΕΚ και οι Μινωικές στη Κρήτη, η Blue Star στα Δωδεκάνησα και Κυκλάδες).


Σε ό,τι αφορά τη Hellenic Seaways θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον προσεχή Ιούνιο θα έχει έτοιμα για δρομολόγηση δύο νέα πλοία, το υπό κατασκευή «Νήσος Χίος» και το πρόσφατο απόκτημά της, που τώρα μετασκευάζεται, το «Αριάδνη».


Η ΝΕΛ από την πλευρά της αναμένεται και αυτή να ρίξει στη «μάχη» τα δύο ταχύπλοα που πέρυσι δεν ήταν δρομολογημένα τα «Αίολος Εξπρές» και Αίολος Εξπρές ΙΙ», ενώ τον προσεχή Απρίλιο θα αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει το «Αίολος Κεντέρης» το οποίο τώρα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα.


Μέχρι στιγμής η Hellenic Seaways, εκτός από την έντονη παρουσία που θα έχει στις Κυκλάδες με τα ταχύπλοα της όπως παραδοσιακά πράττει τα τελευταία χρόνια, θα δρομολογήσει εκ νέου το «Highspeed 5» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, όπως και πέρυσι, ενώ μετά τον Ιούνιο στη θέση του έχει δηλώσει το «Νήσος Μύκονος» τη θέση του οποίου στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη θα πάρει το «Νήσος Χίος».


Στα δρομολόγια που έχει καταθέσει στο ΥΕΝ η εταιρεία δεν αναφέρει τίποτα για το «Αριάδνη», ωστόσο φαίνεται ότι όλες οι προετοιμασίες που γίνονται για το πλοίο αφορούν τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Σημειώνεται ότι το «Αριάδνη» έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από το «Νήσος Μύκονος» και συνιστά μεγαλύτερη «απειλή» για την ΑΝΕΚ.


Η ΝΕΛ από την πλευρά της φαίνεται να «ζήλεψε» την Hellenic Seaways και ετοιμάζεται να «επισκεφθεί» και αυτή την Κρήτη, δρομολογώντας το «Αίολος Εξπρές» στη γραμμή Πειραιάς-Ρέθυμνο-Πειραιάς. Το μικρότερο ταχύπλοο «Αίολος Εξπρές ΙΙ» αναμένεται να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Πειραιάς και το «Παναγιά Θαλασσινή» στη γραμμή Λαύριο-Πάρος-Νάξος-Αμοργός».


Εξάλλου να σημειωθεί ότι Attica και Μινωικές Γραμμές διέψευσαν χθες νέα δημοσιεύματα για επικείμενη επιχειρηματική συμφωνία των δύο εταιρειών.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ