Αρχική Νέα Τοπικά Τι γίνεται με το μέγαρο του ΙΚΑ;, ρωτά η Ελπίδα Τσουρή

Τι γίνεται με το μέγαρο του ΙΚΑ;, ρωτά η Ελπίδα Τσουρή

17


Οταν παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χίου η ευόδωση των ενεργειών που θα επέτρεπαν το ξεκίνημα του έργου κατασκευής του νέου Μεγάρου ΙΚΑ, με βάση τη σύμβαση, το έργο θα μπορούσε να εγκαινιαστεί επί πρώτης βουλευτικής θητείας της τότε κυβερνητικής βουλευτή Ελπίδας Τσουρή.

Η Κυβέρνηση άλλαξε, κοντεύει να κλείσει και η πρώτη βουλευτική θητεία του τωρινού κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Πίττα, αλλά το Μέγαρο δεν λέει να ολοκληρωθεί και να δοθεί προς χρήση.

Ετσι η Ελπίδα Τσουρή κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ρωτώντας τι προβλέπεται για τη μεταφορά των υπηρεσιών και για την προμήθεια του εξοπλισμού:

“Με ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ξεκίνησε η ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Χίου, οι οποίες, σήμερα. στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, σε διάφορα σημεία ης πόλης.
Η κατασκευή του νέου κτιρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει  καμία πληροφόρηση για την μεταφορά των υπηρεσιών, καί, κυρίως. για την προμήθεια εξοπλισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ομαλή. χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Ι. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των υπηρεσιών του ΙΚΑ Χίου στο νέο κτίριο;
2. Έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης; Αν, ναι, ποια είναι αυτά; Αν, όχι, ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης;