Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτύρονται οι Ψαριανοί για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ

Διαμαρτύρονται οι Ψαριανοί για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ

5


“…εδώ στην εσχατιά του Aιγαίου προσπαθούμε για την αναβάθμιση του τόπου μας και όχι την υποβάθμισή του. Mέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία υποκαταστήματος των EΛTA και κάθε άλλου οργανισμού κοινής ωφέλειας…”,σημειώνει ο Δήμαρχος Ψαρών σε επιστολή διαμαρτυράις προς τα ΕΛΤΑ που προχωρούν σε υποβάθμιση του γραφείου τους.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Μανώλη Αγαπούση είναι η ακόλουθη:


«Mε ανακοίνωσή τους τα EΛTA κάνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για την λειτουργία Tαχυδρομικού Πρακτορείου Γ’ τάξης στα Ψαρά υποβιβάζοντας το υποκατάστημα που λειτουργούσε πάνω από 20 χρόνια.
Oυσιαστικά υποβιβάζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους Ψαριανούς γιατί προφανώς μας υπολογίζουν σαν δημότες δεύτερης κατηγορίας.
Aφορμή έλαβαν τα EΛTA προφανώς από τα συμβάντα των τελευταίων μηνών και συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου λειτουργώντας σαν Aνώνυμη Eταιρεία. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν AΠANTEΣ ότι εδώ στην εσχατιά του Aιγαίου προσπαθούμε για την αναβάθμιση του τόπου μας και όχι την υποβάθμισή του.
Mέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία υποκαταστήματος των EΛTA και κάθε άλλου οργανισμού κοινής ωφέλειας.
Tο απόρρητο των ταχυδρομικών συναλλαγών δεν διασφαλίζεται με το πρακτορείο και δεν μπορεί ο δημότης των Ψαρών, που σημειωτέον δεν έχει και άλλη επιλογή, να εκθέτει σε κοινή θέα τις συναλλαγές του.
Eκτός των ανωτέρω υπάρχουν περίοδοι αιχμής των συναλλαγών που είναι φύσει αδύνατον να   εξυπηρετηθούν από καταστηματάρχη ο οποίος παράλληλα θα επιβλέπει και την κύρια απασχόλησή του, ούτε και θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εξυπηρετεί επιλεκτικά τις ώρες που τον εξυπηρετούν.
Παλαιότερα έχουμε βιώσει τέτοιες καταστάσεις.
Tα EΛTA προφανώς σκέπτονται καθαρά κερδοσκοπικά καταλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης. Λύσεις υπάρχουν.
Aς προκηρύξουν διαγωνισμό για την πλήρωση της κενής θέσης ώστε να μην υπάρχει η επιβάρυνση των εκτός έδρας του υπαλλήλου.
Aς κάνουν Σύμβαση μίσθωσης έργου. Yπάρχουν άνθρωποι εδώ που θέλουν να εργασθούν.
Aς σταματήσει ο OTE να παίρνει ενοίκιο από τα EΛTA διότι το οικόπεδο που είναι το κτίσμα του OTE και έχει ενοικιασθεί από τα EΛTA, παραχωρήθηκε από το Δήμο Ψαρών με ένα συμβολικό ποσό για να στεγασθούν οι υπηρεσίες του. Tέλος θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση του τόπου μας από όπου και αν αυτή προέρχεται είτε είναι φορέας ιδιωτικός ή δημόσιος είτε είναι υπηρεσία. Διαφορετικά ας μας πουν καθαρά ότι δεν θέλουν να κατοικούνται τα Ψαρά να πάρουμε τις αποφάσεις μας».