Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τα προβλήματα με τις άγονες γραμμές στη Βουλή

Τα προβλήματα με τις άγονες γραμμές στη Βουλή

11


Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νησιά, ειδικά στην περίπτωση που ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, ζητά να μάθει η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή με ερώτησή της προς τον υπουργό Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση με θέμα: “Εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας”, αναφέρει: 

“Ο διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση, από 01/01/2007, των δρομολογιακών γραμμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεξήχθη στις 20/11/2006. Η αρμόδια Επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού ολοκλήρωσε τις εργασίες της μέσα στο μήνα Δεκέμβριο. Παρόλα αυτά, δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα οι σχετικές αποφάσεις κατακύρωσης του διαγωνισμού.


Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ή όλη διαδικασία του διαγωνισμού βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα», δεδομένου ότι οι προσφορές όλων των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και τους όρους της προκήρυξης, ισχύουν και τους δεσμεύουν μόνο για 30 ημέρες. Συνεπώς, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κινδυνεύουν να ματαιωθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία και επάρκεια του δικτύου των «άγονων γραμμών».


Ανάμεσα στις γραμμές που δεν έχουν κατακυρωθεί είναι και οι Αλεξανδρούπολη- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Κάλυμνος- Κως-Ρόδος, Θεσσαλονίκη-Σάμος-Κάλυμνος-Κως-Ρόδος, Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη, Σάμος-Ικαρία-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Ποιοι είναι οι λόγοι που το Υπ. Αιγαίου καθυστέρησε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων για τις δρομολογιακές γραμμές με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας;
2. Πότε κατατέθηκε το πρακτικό από την Επιτροπή Διεξαγωγής του διαγωνισμού, και γιατί, μέχρι σήμερα, δεν ολοκληρώθηκαν οι αναθέσεις; Παρακαλώ να το καταθέσετε.
3. Υπάρχει ο κίνδυνος ματαίωσης του διαγωνισμού; Εάν ναι, πως θα αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση των νησιωτών;23.01.2007
Η ερωτώσα βουλευτήςΕλπίδα Τσουρή”.