Αρχική Πολιτισμός Εκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κώτη

Εκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κώτη

20

“Η Ευγενία Κώτη εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΑΛΗΘΕΙΑ εδώ και 15 χρόνια.
Εκεί ανακάλυψε μαζί με την ακατανίκητη έλξη της δημοσιογραφίας, τη δύναμη της εικόνας. Φωτογραφία τη φωτογραφία, πλάνο το πλάνο.
Η παράλληλη διαδρομή της στο συνδικαλιστικό και μαζικό κίνημα, αφύπνισε σκέψεις και συναισθήματα, τα οποία ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει και με άλλους τρόπους πέρα από το γραπτό και προφορικό λόγο.
Έτσι η φωτογραφία έγινε μια “έξοδος κινδύνου” στην αγχωτική καθημερινότητα, στη δίνη των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που κυριαρχούν.
Το 1999, κάνει τα πρώτα της βήματα στη φωτογραφία, δειλά-δειλά, συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις στην πόλη της Χίου και το Θολοποτάμι. Μαθήματα φωτογραφίας πήρε στα Επιμορφωτικά Τμήματα του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. από τον Γιώργο Κακίτση.
Πολύτιμες είναι επίσης οι συμβουλές του φωτογράφου Νίκου Ζαχαριάδη. Αρωγός της, επίσης σ’ αυτή τη διαδρομή είναι ο σύζυγός της Περικλής Ξυλάς, που της μετέδωσε και την αγάπη για τη φωτογραφία.
Η Ευγενία Κώτη φωτογραφίζει κυρίως τοπία, χωρίς να απουσιάζει από τα θέματά της, η ανθρώπινη παρουσία. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει στην πρώτη ατομική της έκθεση, είναι δουλειά τριών χρόνων και προέρχεται από τη Χίο, τα Ψαρά, τις Οινούσσες, διάφορα μέρη της Ελλάδας, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη.
Μέσα από τη φωτογραφία ελπίζει όχι μόνο να τέρψει τις αισθήσεις αλλά και να αφυπνίσει ξεχωριστά, ξεχασμένα συναισθήματα και σκέψεις. Αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια η φωτογραφία από αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπορτάζ έγινε μέσο εσωτερικής αναζήτησης και έκφρασης. Μια πραγματική “έξοδος κινδύνου”…”, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνονται την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ. στο ΟΜΗΡΕΙΟ.