Αρχική Νέα Οικονομία Ενημέρωση από τη Νομαρχία για τις τουριστικές εκθέσεις σε Οσλο, Ουτρέχτη

Ενημέρωση από τη Νομαρχία για τις τουριστικές εκθέσεις σε Οσλο, Ουτρέχτη

8

 Μετά από απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου και δεδομένου ότι δεχόμαστε συνεχώς αυξανόμενους επισκέπτες από την Νορβηγία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού REISELIN 2ΟΟ7, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας από 11 έως 14 Ιανουαρίου 2007 και συγκέντρωσε 36.000 επισκέπτες.
Στην Έκθεση συμμετείχε η Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ ΙΙ Λίτσα Λύκου, η οποία είχε επαφές με το κοινό, με δημοσιογράφους για αφιερώματα στη Χίο, καθώς και με την Ελληνική Πρεσβεία στη Νορβηγία για συμμετοχή σε προγράμματα Πολιτισμού καί πολιτιστικές ανταλλαγές.
Στην Έκθεση συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος και Ελένη Κολοκυθιά, της Chios tours καί TourOperators της εταιρείας ELLASWING. Επαγγελματικές συναντήσεις στο Όσλο είχαν και οι επιχειρηματίες Σωτήρης και Αργύρης Σαραντής.
Φυλλάδια‚ προϊόντα και πληροφορίες εκτός από το περίπτερο της Χίου, διανεμήθηκαν και από το περίπτερο της εταιρείας Lilliput, γεγονός που ενίσχυσε τη Χιακή παρουσία στη Νορβηγία.


έκθεση Ουτρέχτης
1.2396 επαγγελματίες και 135.768 κοινό συγκέντρωσε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης Ολλανδίας.
Τόσο από το περίπτερο της Χίου‚όσο και από το περίπτερο του Ε.Ο.Τ ‚ διανεμήθηκε διαφημιστικό τουριστικό υλικό για τη Χίο, έντυπο και. ηλεκτρονικό, ενώ δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Ολλανδίας (όπως το ajur) αναφέρθηκαν στη Χίο και είχαν εποικοδομητικές επαφές με την εκπρόσωπο της Νομαρχίας  Έφη Λυπαρή (προισταμένη του Τμήματος Τουρισμού).
Στο περίπτερο της Χίου φιλοξενήθηκαν επίσης οι Θεόδωρος Μιχαλάκης- εκπρόσωπος  της “Ιωνίας Τουριστικής” και εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορίων RossHolidayw και Prinos Travel.