Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Τσουρή για την υποβάθμιση γραφείου ΕΛΤΑ στα Ψαρά

Ερώτηση Τσουρή για την υποβάθμιση γραφείου ΕΛΤΑ στα Ψαρά

10

“Παρά τις εξαγγελίες σας υποβαθμίζεται συνεχώς τα Ψαρά, πως το εξηγείται;”, ρωτά την Κυβέρνηση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή με ερώτησή της προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και θέμα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο νησί.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ερώτησή της:


“Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Χίου και ειδικότερα, στα ακριτικά Ψαρά, η απόφαση των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. να ανακοινώσουν τη μετατροπή του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ Ψαρών, σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο Γ’ Τάξης.
Το εν λόγω υποκατάστημα λειτουργεί για περισσότερα από 20 χρόνια, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του και εξασφαλίζοντας του την επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.
Σε περίπτωση που το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ μετατραπεί σε ταχυδρομικό πρακτορείο Γ’  Τάξης θα στερηθεί από το νησί θέση ενός υπαλλήλου που θα μπορούσε να εργάζεται στο υποκατάστημα. Έστω, και μια θέση εργασίας είναι πολύ σημαντική για ένα απομακρυσμένο νησί, όπως είναι τα Ψαρά. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται το απόρρητο της αλληλογραφίας. Ενώ, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δεν μπορεί να γίνεται λόγος. Και, όλα αυτά, παρά τις συνεχείς Κυβερνητικές πομφόλυγες για την «ιδιαίτερη σημασία» που αποδίδει η Κυβέρνηση στο ιστορικό νησί.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους προτίθεται η Κυβέρνηση να μετατρέψει το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ σε ταχυδρομικό πρακτορείο Γ’ Τάξης;
2. Πως εξηγεί η Κυβέρνηση το γεγονός ότι, παρά τις εξαγγελίες της, υποβαθμίζεται, συνεχώς, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Ψαρά;

25 Ιανουαρίου 2007
Η ερωτώσα βουλευτής


Ελπίδα Τσουρή”

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ