Αρχική Πολιτισμός Πρόταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθίου για καφέ στο Λιθί μέσω Φα!

Πρόταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθίου για καφέ στο Λιθί μέσω Φα!

29

 Από τη Φά στο Λιθί για καφέ.
Από τον Εξωραιστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθίου.


Στην διαδρομή  από τον Άη-Γιώργη το Συκούση προς Αυγώνυμα, συναντάμε (στα 5200 μέτρα από τη διασταύρωση), την πινακίδα που οριοθετεί τους Δήμους Καμποχώρων και Ομηρούπολης.
Απέναντι από την πινακίδα αυτή ( η τοποθεσία λέγεται Πριέ) αρχίζει χωμάτινη διαδρομή, σχεδόν κατηφορική και εύκολη, που εξελίσσεται σε πετρόχτιστο δρόμο κατασκευασμένο επί Τουρκοκρατίας, που συνέδεε το Λιθί με τα μονοπάτια της Κεντρικής Χίου. 
  Η απόσταση μέχρι το Λιθί είναι περίπου 4500 μέτρα και η πεζοπορία διαρκεί περίπου μιά ώρα μέσα από μια απείρου κάλλους διαδρομή στη φύση.
Ο πεζοπόρος θα συναντήσει στο δρόμο τη Φα,  τον Τρούλλο και το Κoκκινάκι μέχρι να φτάσει στις ανατολικές παρυφές του Λιθιού.

Για την παραλία απαιτείται 15 λεπτά πεζοπορίας ακόμα.
Για να επιστρέψει κανείς από εκεί που ξεκίνησε χρειάζονται  20 λεπτά επιπλέον, λόγω της κλίσης της διαδρομής.
   Αυτές τις μέρες, μια ομάδα μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, καθαρίζει ολόκληρη τη διαδρομή, με απόλυτο σεβασμό στη φύση και στα μνημεία της, για να την κάνει περισσότερο βατή στους ανθρώπους, και τα ποδήλατα βουνού.
Οσοι την έχουν ήδη περπατήσει, την επόμενη φορά θα καταλάβουν τη διαφορά. Ο Σύλλογος σύντομα θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό και θα σημάνει με ειδική πινακίδα την διαδρομή και προς τις δυο κατευθύνσεις.
 Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Λιθι περπατώντας, και να πιείτε τον καφέ σας στα 2 καφενεία του χωριού ή στα εστιατόρια της παραλίας ακόμα και τις καθημερινές. 
   Αν θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά στον καθαρισμό αυτού του μονοπατιού ή να οργανώσουμε μαζί καθαρισμό σε οποιοδήποτε μονοπάτι της Χίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:
6932218060 ή στην ηλ. διεύθυνση: giannis @ misetzis . gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροMνημόνιο συνεργασίας της ΡΟΚΑΣ με ΔΕΗ για ανανεώσιμες
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση δημοπράτησης έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής ενότητας Ν.Χίου»