Αρχική Νέα Τοπικά Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού...

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

6

 Δεύτερος Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου 2007) – Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ.

 
To Ολοκαύτωμα υπήρξε μία πρωτοφανής και αδιαμφισβήτητη τραγωδία. Δεκαετίες μετά, η συστηματική δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων, εξακολουθεί  να μας συγκλονίζει. Το γεγονός ότι ο Ναζισμός εξακολουθεί να έχει  οπαδούς μάς γεμίζει τρόμο. Πάνω απ’ όλα όμως, ο πόνος εξακολουθεί να υπάρχει. Στους ηλικιωμένους επιζήσαντες και σ’ όλους εμάς,  τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας  που γίναμε μάρτυρες ενός κατήφορου προς την βαρβαρότητα.
Η Διεθνής Ημέρα   Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποτίει φόρο τιμής σ’ αυτούς που χάθηκαν.  Διαδραματίζει ακόμη  κρίσιμο ρόλο  στις προσπάθειες μας να σταματήσουμε την πλημμυρίδα της ανθρώπινης  βαρβαρότητας. Μας κρατά σε εγρήγορση  για να αντιμετωπίσουμε νέα ξεσπάσματα αντισημιτισμού και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας. Αποτελεί επιπλέον  τη στοιχειώδη αντίδραση σε όλους όσους έχουν παραπλανηθεί και ισχυρίζονται ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ ή έχει μεγαλοποιηθεί.
Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης  των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι  συνεπώς μια ημέρα κατά την οποία πρέπει να  διατρανώσουμε την αφοσίωσή μας στην προστασία των ανθρώπινων  δικαιωμάτων. Ο στόχος αυτός κακοποιήθηκε  βάναυσα στο Άουσβιτς αλλά και αργότερα όταν γίναμε μάρτυρες γενοκτονιών και θηριωδιών.
Πρέπει όμως να προχωρήσουμε πιο πέρα από τον εορτασμό και να φροντίσουμε ώστε οι νέες γενιές να γνωρίσουν τι συνέβη  στο Ολοκαύτωμα. Πρέπει να εφαρμόσουμε στον σημερινό κόσμο αυτά που διδαχτήκαμε από  το Ολοκαύτωμα. Πρέπει επίσης  να πράξουμε  το μέγιστο δυνατόν, ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν  την προστασία και τα δικαιώματα για τα οποία αγωνίζονται τα Ηνωμένα Έθνη.
Στη σημερινή  Διεθνή Ημέρα, επαναλαμβάνω την ισχυρή δέσμευση μου σ’ αυτή την αποστολή και σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην αναζήτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: τώρα οι έμποροι… επαινούν τη Δημοτική Αρχή Μεννή για το κυκλοφοριακό…
Επόμενο άρθροΤα 50 χρόνια του γιορτάζει ο Φάρος Βαρβασίου