Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΠΗΝ: υποβάθμιση- δίωξη; δημοσιογράφων της ΕΡΑ

Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΠΗΝ: υποβάθμιση- δίωξη; δημοσιογράφων της ΕΡΑ

20

 Προς το Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ


κ. Αντώνη Ανδρικάκη


Κύριε Ανδρικάκη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την δυσφορία του για την απαράδεκτη , αναίτια και απροειδοποίητη απόφασή σας να απαλλάξετε από τα καθήκοντα του αρχισυντάκτη ή του υπεύθυνου ύλης, καταξιωμένους συναδέλφους που για χρόνια δίνουν την μάχη της ενημέρωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες της υπηρεσία σας.


Η προσβλητική απόφαση σας, ανατρέπει τις έως σήμερα εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων , εκ των οποίων 4 είναι επί χρόνια μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ (Αγγελική Ανυφαντή, Κ. Βασιλάκης, Νέλλη Κατσαμά, Χρυσή Κοσμάτου). Αφαιρεί σημαντικό πόσο από τις μηνιαίες απολαβές τους και πλήττει βάναυσα την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια , θεωρώντας τους ανεπαρκείς για τις συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες βρίσκονται, επί δεκαετίες, τουλάχιστον και με ιδιαίτερη επιτυχία προσφέρουν το έργο τους στον χώρο της ενημέρωσης.


Κύριε Ανδρικάκη,


Το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτεί την άμεση αποκατάσταση των συναδέλφων και την επανατοποθέτησή τους στις θέσεις που καλύπτουν. Ειδάλλως θα υπάρξει άμεση αντίδραση για την άρση της αδικίας που υφίστανται , ενώ η δικαίωσή τους θα διεκδικηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο.


Κοινοποίηση: Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, Πρόεδρο ΕΡΤ ΑΕ κ. Χρ. Παναγόπουλο, Π.Ο.Ε.ΣΥ. Ενώσεις Συντακτών , Μ.Μ.Ε.


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ1) Του Συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΗΣΩΝ , (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) που εδρεύει στην Πάτρα , (Μαιζώνος 200) και εκπροσωπείται νόμιμα .


ΠΡΟΣ


Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ’Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ’ που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 432 ) και εκπροσωπείται νόμιμα .


Κύριε Ανδρικάκη , Γενικέ Διευθυντή της Ε.Ρ.Α.


Όπως γνωρίζετε με το υπ. αριθ. 370457/19-1-2007 έγγραφό σας , προς τους περιφερειακούς Ρ/Σ , αποφασίσατε αναιτιολόγητα , να απαλάξετε από τα καθήκοντα των Αρχισυντακτών και Υπευθύνων ύλης , αρκετούς συναδέλφους δημοσιογράφους , εργαζόμενους σε Περιφερειακούς Ρ/Σ με συμβάσεις αορίστου χρόνου , εκ των οποίων τέσσερις και συγκεκριμένα οι Αγγελική Ανυφαντή , Κων/νος Βασιλάκης , Νέλλη Κατσαμά και Χρυσή Κοσμάτου , είναι μέλη μας.


Και αυτό παρότι είναι όλοι τους καταξιωμένοι δημοσιογράφοι , με πολυετή εμπειρία και αξιόλογη προσφορά , στους περιφερειακούς σταθμούς , που παρέχουν τις υπηρεσίες τους , από τη θέση του αρχισυντάκτη . Συγκεκριμένα η κα Ανυφαντή κατέχει τη θέση αρχισυντάκτου στον περιφερειακό Ρ/Σ Πατρών , τα δέκα τελευταία χρόνια , ο κος Κων/νος Βασιλάκης επίσης την θέση του αρχισυντάκτη στον περιφερειακό Ρ/Σ Ηρακλείου δεκαέξι συναπτά έτη , η Νέλλη Κατσαμά επίσης την θέση αρχισυντάκτου στον ίδιο Ρ/Σ , από δωδεκαετία και τέλος η κα Κοσμάτου κατέχει και αυτή τη θέση αρχισυντάκτου στον περιφερειακό Ρ/Σ Πατρών την τελευταία δεκαετία .


Όμως , η ως άνω απαράδεκτη απόφασή σας , καταρχήν δημιουργεί βλαπτικές μεταβολές στους μέχρι σήμερα όρους εργασίας των μελών μας . Μειώνει σημαντικά τις μηνιαίες μισθολογικές αποδοχές τους , ενώ προσβάλλει βάναυσα την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια , αφής στιγμής η απόφασή σας τους θεωρεί ανεπαρκείς για τις θέσεις αυτές , παρότι επί δεκαετίες τις στελέχωναν με ιδιαίτερη επιμέλεια , σοβαρότητα και επιτυχία .


Επειδή , η ως άνω συμπεριφορά σας , είναι αντισυμβατική , παράνομη και αντίκειται στα χρηστά και τα συναλλακτικά ήθη .


Επειδή , θίγονται άμεσα τα συμφέροντα των μελών μας και το συνδικαλιστικό μας σωματείο έχει έννομο συμφέρον και ηθική υποχρέωση να υπερασπιστεί τους συναδέλφους δημοσιογράφους , καθώς είναι αδύνατο να αδιαφορήσουμε μπροστά στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους περιφερειακούς Ρ/Σ και προς τούτο οφείλουμε και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προς υπεράσπισή τους και ικανοποίηση των δικαίων απαιτήσεών τους .


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ


και με κάθε επιφύλαξη


ΔIAMAΡTYΡOMEΘA έντονα για την ως άνω αναίτια , και παράνομη συμπεριφορά σας .


ΖΗΤΑΜΕ : Την άμεση ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απαράδεκτης απόφασή σας και την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στην προτέρα ευνοϊκότερη κατάσταση ,


ΑΛΛΩΣ σας ενημερώνουμε ότι, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που μας παρέχει ο νόμος , για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μελών μας .


Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ’Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ’ που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 432 ) και εκπροσωπείται νόμιμα .


Πάτρα 22-1-2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: τώρα οι έμποροι… επαινούν τη Δημοτική Αρχή Μεννή για το κυκλοφοριακό…
Επόμενο άρθροΤα 50 χρόνια του γιορτάζει ο Φάρος Βαρβασίου