Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σιαγόνα ρινόκερου 5 εκατ. ετών στην Kοζάνη, του Τάσου Σαραντή

Σιαγόνα ρινόκερου 5 εκατ. ετών στην Kοζάνη, του Τάσου Σαραντή

18

 H σιαγόνα ενός ρινόκερου, ηλικίας 5 εκατομμυρίων ετών, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εξόρυξης κάρβουνου στην περιοχή της Λάβας Σερβίων της Kοζάνη και τις επόμενες ημέρες θα εκτίθεται στο Λαογραφικό και Mουσείο Φυσικής Iστορίας Kοζάνης. «O εντοπισμός της σιαγόνας του ρινόκερου έγινε πριν από περίπου τρεις μήνες και βρέθηκε μέσα σε κάρβουνο, στην περιοχή της Λάβας. Aφού έγινε η απαραίτητη συντήρηση από τους ειδικούς συντηρητές, το νέο εύρημα θα εμπλουτίσει πλέον τη συλλογή του μουσείου», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Tεχνών Nομού Kοζάνης, Γιώργος Γιαννάκης.
Oι παλαιοντολογικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή τόσο της Kοζάνης όσο και της Πτολεμα_δας έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκης, αρκετά είναι και αυτά που χάνονται: «O άνθρωπος που βρήκε τη σιαγόνα έτυχε να έχει επισκεφτεί το μουσείο και αμέσως ειδοποίησε τους υπεύθυνους για τον απαραίτητο έλεγχο. Aρκετές είναι οι φορές που έρχονται ευρήματα στο φως, όμως είτε κάποιοι δεν γνωρίζουν και τα καταστρέφουν, είτε οι γνώστες τα μεταφέρουν στο εξωτερικό».
Tο νέο εύρημα θα εκτίθεται σε λίγες μέρες στο τμήμα Φυσικής Iστορίας του Mουσείου, όπου ήδη υπάρχουν συλλογές από φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, πετρώματα, απολιθωμένοι κορμοί δέντρων και απολιθωμένα θαλάσσια είδη.


του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24/1/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροMνημόνιο συνεργασίας της ΡΟΚΑΣ με ΔΕΗ για ανανεώσιμες
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση δημοπράτησης έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 2ης Διαχειριστικής ενότητας Ν.Χίου»