Αρχική Πολιτισμός 10ο Γυμνάσιο Βόλου: πρόσκληση χορηγών για πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό

10ο Γυμνάσιο Βόλου: πρόσκληση χορηγών για πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό

14

              Προς αναζήτηση ευγενών χορηγών σε έναν όμορφο αγώνα μας


               Στους χαλεπούς καιρούς της εκφραστικής ανεπάρκειας και της απώλειας της φαντασίας, τα παιδιά μας εθίζονται σε έναν μηχανιστικό τρόπο σκέψης και έκφρασης χάνοντας την ικανοποίηση της ψυχικής ευφορίας που επιφέρει το ταξίδεμα του νου. 
               Κόντρα στο ρεύμα της εποχής το σχολείο οφείλει να προσανατολίσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, ο οποίος μπορεί να δράσει ευεργετικά και ίσως και δραστικά προκειμένου να διορθωθεί η πεζή μας πραγματικότητα.
              Με το σκεπτικό αυτό το 10ο Γυμνάσιο Βόλου  στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής υγείας «Σωματική και ψυχική υγεία μέσα από τη Λογοτεχνία» καλεί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετάσχουν στον 1οΔιαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος με θέμα την αναπηρία. Μια προτροπή στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταστήσουν τα άτομα με όποιας μορφής αναπηρίες ή αδυναμία ήρωες στη λογοτεχνία αλλά και στη ζωή.
            ΄Ετσι λοιπόν παρακινούμε τα νεαρά παιδιά να προβληματιστούν, να ευαισθητοποιηθούν και τέλος να εκφραστούν αβίαστα και φυσικά επουλώνοντας πληγές της σύγχρονης «προοδευμένης» κοινωνίας μας. Σ’  αυτόν μας τον αγώνα ζητούμε τη συνδρομή από χορηγούς προκειμένου να βραβευτούν τα παιδιά που θα χαράξουν με τη γραφίδα τους ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.


Η μαθητική κοινότητα του 10ου Γυμνασίου Βόλου
Πληροφορίες: 10ο Γυμνάσιο Βόλου, Δ. Λεϊμονής
Τηλ: 24210-84920
Fax: 24210-85691

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτην πίτα των Ομογενών της Γαλλίας η ευρωβουλευτής Μ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου
Επόμενο άρθροΠριμοδοτεί τα κατώτερα πληρώματα ο ΥΕΝ