Αρχική Νέα Οικονομία Nηρεύς: Εξαγορά στην Ισπανία

Nηρεύς: Εξαγορά στην Ισπανία

25

Στην εξαγορά του 100% της ισπανικής εταιρείας PREENGORDE DE DORADAS PARA MARICULTURA S.L. (PREDOMAR) προχώρησε η Νηρευς, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΝΙREUS INTERNATIONAL LTD.


Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης γόνου ιχθυοκαλλιέργειας και διαθέτει ιχθυογεννητικό σταθμό και εγκαταστάσεις προπάχυνσης ιχθυδίων δυναμικότητας 20.000.000 τεμαχίων ετησίως , στην περιοχή Carboneras στη Νότια Ισπανία.


Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 1.750.000 ΕΥΡΩ , και είναι καταβλητέο τμηματικά έως και τον Μάιο 2008. Ο καθορισμός του τιμήματος προέκυψε με βάση αποτίμηση της εξαγορασθείσας εταιρείας από τον Διεθνή Οίκο Deloitte, σε συνδυασμό με διαπραγματεύσεις των μερών , τα δε απαιτούμενα κεφάλαια για την ως άνω εξαγορά προέρχονται από ίδια κεφάλαια.


Μέσω της εξαγοράς αυτής ενισχύεται η παρουσία του Ομίλου στην Ισπανία ( έως τώρα πωλήσεις γόνου και έτοιμου ψαριού) και σε παραγωγικό πλέον επίπεδο, στο τομέα του γόνου. Αναμένεται επομένως αύξηση της διάθεσης του προϊόντος των ιχθυδίων στις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας αυτής με αντίστοιχη διεύρυνση του πελατολογίου στην Ιβηρική χερσόνησο όπου η ζήτηση είναι έντονη. Οι αναμενόμενες και άμεσες θετικές επιδράσεις για τον Όμιλο ΝΗΡΕΥΣ συνδέονται με την αύξηση της δυναμικότητας σε παραγωγή ιχθυδίων κατά 10% περίπου και ως εκ τούτου αναμένεται , από την δραστηριότητα αυτή, αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου για το 2007 κατά 5.000.000 ΕΥΡΩ με αντίστοιχα κέρδη προ φόρων της τάξεως του 1.000.000 ΕΥΡΩ.

Πηγή: Ημερησία, 29/01/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτην πίτα των Ομογενών της Γαλλίας η ευρωβουλευτής Μ. Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου
Επόμενο άρθροΠριμοδοτεί τα κατώτερα πληρώματα ο ΥΕΝ