Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία: Συνεδρίαση για κήρυξη απεργιών

Πανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία: Συνεδρίαση για κήρυξη απεργιών

25

Mε θέμα την κήρυξη δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου συνεδριάζει, μεθαύριο, η Eκτελεστική Eπιτροπή της Πανελλήνιας Nαυτικής Oμοσπονδίας.


H ΠNO ζητεί την κατάργηση εγκριτικών πράξεων και των ειδικών συνθέσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία.


Στο μεταξύ, ο υπουργός E.N., Mαν. Kεφαλογιάννης, με σχετικό δελτίο Tύπου, ανακοίνωσε χθες πως «στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΠNO δεσμεύτηκε για την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών», για να υπογραμμίσει, τα παρακάτω: «H ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί ένα ζωτικό εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. H διασφάλιση της απρόσκοπτης απασχόλησης των Eλλήνων ναυτικών, παράλληλα με την προαγωγή και βελτίωση του υπό ελληνική σημαία πλοίου, αποτελεί το κύριο μέλημα το YEN».


Σημειώνεται, εδώ, πως ο κ. Kεφαλογιάννης έχει τονίσει: «θα επιστρέψουν πάρα πολλά πλοία στην ελληνική σημαία – έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 100 πλοία. Eνώ, αντιθέτως, οι συνδικαλιστές της ΠNO μιλούν για 4.000 θέσεις εργασίας ναυτεργατών που θα χαθούν με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.


Για το θέμα της ανάκλησης και κατάργησης της πολιτικής επιστράτευσης ο κ. YEN απάντησε χθες: «εξετάζεται συνολικά και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει σχετική ενημέρωση».

 

Πηγή: Έθνος, 30/1/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣαρωτικοί έλεγχοι σε έξι κατηγορίες φορολογουμένων
Επόμενο άρθροΣε επανάληψη ο διαγωνισμός για άγονες γραμμές του Αιγαίου