Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση συνταξιούχων του ΝΑΤ σχετικά με τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ανακοίνωση συνταξιούχων του ΝΑΤ σχετικά με τις εξελίξεις στη ναυτιλία

18

Επειδή οι εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας τους δυο τελευταίους μήνες είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες και αφορούν άμεσα συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς, ακόμη και την ύπαρξη του ΝΑΤ, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ, θεώρησαν απαραίτητο να σας ενημερώσουν επί των τελευταίων εξελίξεων.

Πέρα των δηλώσεων του κ. Υπουργού ΕΝ, για απαλλαγή των ποντοπόρων πλοίων των ασφαλιστικών τους εισφορών υπέρ ΝΑΤ, στις 18 του Γενάρη , κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών, προβαίνει σε νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων με βάση την τροποποίηση του όρου 8 του άρθρου 13 του ΝΔ 2687/53 που περιέχει τις Εγκριτικές Πράξεις Νηολόγησης.

Με βάση την τροποποίηση αυτή, κατά παρέκκλιση των οικείων διατάξεων, μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών στα φορτηγά και δεξαμενόπλοια κατά 40% – 50%.
Παρά ταύτα, κύκλοι των εφοπλιστών, αν και αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως ζητούν την πλήρη ελαστικοποίηση των οργανικών συνθέσεων και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η ΠΝΟ κάτω από τις εξελίξεις και τα γεγονότα, και επίσης κάτω από την πίεση του ναυτεργατικού κόσμου, συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή και αφού μελέτησαν και εκτίμησαν την κατάσταση, απεφάσισαν να αποστείλουν εξώδικο στο Υ ΕΝ.

Μετά την λήξη 8ήμερης προθεσμίας, εάν δεν αλλάξει τίποτε στη στάση του ΥΕΝ , θα συνέλθει η Ε.Ε , να αποφασίσει τον τρόπο αγώνα. Όπως λέγεται θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επειδή η νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων (10η κατά σειρά τα τελευταία 25 χρόνια) και η απαλλαγή των πλοιοκτητών από ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΝΑΤ στερεί το Ταμείο μας των φυσικών αιμοδοτών του, θεωρούμε ότι όλα αυτά συνιστούν άμεση απειλή για την ύπαρξη του ΝΑΤ, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ,να υπερασπιστούμε το Ταμείο μας, το οποίο είναι η ύπαρξη μας, συμπαραστεκόμενοι και συμμετέχοντας στις όποιες κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία: Συνεδρίαση για κήρυξη απεργιών
Επόμενο άρθρο«Μουσική και Τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου» στο “Καταδυτικό”