Αρχική Νέα Τοπικά Υλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου

Υλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου

20

Πρόγραμμα έργων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση για 44 μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο καθώς και στο Ιόνιο, ανακοίνωσαν χθες  το μεσημέρι οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη χθες το μεσημέρι σε συνάντηση των κκ. Σουφλιά, Παυλίδη και Φώλια με τους εκπροσώπους της εταιρίας “Εγνατία ΑΕ” η οποία θα μελετήσει και θα δημοπρατήσει τα έργα.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γ. Γραμματέας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Δημήτρης Κατσιγιάννης, ο Ειδικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΟ κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γ.Γραμματέας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Λέκκας, ο     Γ. Γραμματέας Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Γ. Γραμματέας Ιονίων Νήσων κ.  Βόσδου, ο Πρόεδρος της Εγνατίας κ. Απόστολος Γούλας και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. Πρόκειται για έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, οδοποιίας, ΧΥΤΑ, λιμενικά και άλλα.

 

Ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης δήλωσε ότι «η μέθοδος αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως μοντέλο και για άλλες περιοχές, νησιωτικές και ορεινές», ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας είπε χαρακτηριστικά ότι “έπεται συνέχεια”. Ο κ. Φώλιας έκανε επίσης λόγο για πρωτότυπη πρωτοβουλία που αποδεικνύει την ιδιαίτερη φροντίδα της κυβέρνησης για τις μειονεκτικές περιοχές. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Γιώργος Σουφλιάς, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την περιφέρεια» και συνεχάρη τους συναδέλφους του που είχαν αυτήν την πρωτότυπη ιδέα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Παυλίδης, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν 112 προτάσεις έργων για 44 συνολικά νησιά και τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα από την “Εγνατία ΑΕ”. Εκτός από τα 30 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και ανάλογα με την υλοποίηση του προγράμματος θα προγραμματιστούν και άλλα έργα σε μικρά νησιά».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνια Nαυτική Oμοσπονδία: Συνεδρίαση για κήρυξη απεργιών
Επόμενο άρθρο«Μουσική και Τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου» στο “Καταδυτικό”