Αρχική Νέα Τοπικά Ανοικτό το θέμα επισκευής δεξαμενών στο Πέραμα

Ανοικτό το θέμα επισκευής δεξαμενών στο Πέραμα

56

Παράταση ζωής για λίγους μήνες δίνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής για λίγους μήνες δίνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. στην «καρδιά» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, τη μεγάλη πλωτή δεξαμενή. Τα πιστοποιητικά της δεξαμενής έχουν λήξει, η δεξαμενή έκλεισε, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης του ΟΛΠ [OLPr.AT]  θα χρειαστεί να καταβάλλει περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για την επισκευή της και την έκδοση νέων πιστοποιητικών καταλληλότητας λειτουργίας.

Αντί της ολικής της επισκευής, ο ΟΛΠ προχωρά σε μικρότερης κλίμακας έργο, το οποίο θα παρατείνει την λειτουργία της για λίγους μήνες. «Προσωρινό έργο μέχρι να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα», αναφέρουν στη «Ν» κύκλοι της διοίκησης του ΟΛΠ.


Σε χθεσινή του επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΛΠ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξυγίανσης της ΝΕΖ Μανώλης Τσακαλάκος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα θέλαμε ποτέ να είμαστε και να είστε συνένοχοι στην απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας που θα προκληθούν από το κλείσιμο των δεξαμενών Περάματος. Ολοκληρώστε λοιπόν τη λειτουργία τους πριν να είναι πολύ αργά για όλους», και προσθέτει: «ζητάμε λοιπόν την προσοχή σας στο τόσο ευαίσθητο αυτό πρόβλημα πιστεύοντας ότι θα το χειριστείτε με τον ωφελιμότερο τρόπο το θέμα των δεξαμενών αφού αποτελούν τον τελευταίο “πνεύμονα ζωής” για το Πέραμα».


Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΛΠ μέσα στο 2006 είχε εκφράσει πρόθεση παραχώρησης των δεξαμενών σε ιδιώτες. Την κάθετη αντίθεσή τους είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι στη ΝΕΖ οι οποίοι υποστηρίζουν τη δημόσια λειτουργία τους. Άλλωστε με παρέμβασή τους είχαν εμποδίσει την συζήτηση του θέματος στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ στο τέλος του 2006.


Ο ΠΣ(Ε)ΝΠ

Για το θέμα της πλωτής δεξαμενής θέση πήρε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων. Ο ΠΣ(Ε)ΝΠ αφήνει σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκησης της εταιρείας.

 

Ο διάλογος

Εν τω μεταξύ χθες κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ στις συζητήσεις για το μοντέλο ανάπτυξης που θα επιλεχθεί τελικά. Επίσης το δ.σ. αποφάσισε να αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά τη μελέτη για το δημόσιο μοντέλο ανάπτυξης που υποστηρίζει η ΟΜΥΛΕ και οι λιμενεργάτες.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 01/02/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις «Μαθησιακές δυσκολίες-Προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, ο ρόλος του εκπαιδευτικού»