Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Μουμούρης: Μεγάλη δυνατή Αριστερά Αυτόνομη Ριζοσπαστική

Νίκος Μουμούρης: Μεγάλη δυνατή Αριστερά Αυτόνομη Ριζοσπαστική

31

 Πάντα υπάρχουν τα σενάρια αναβίωσης της Κεντοραριστεράς! όλο και κάποιος θα τσιμπήσει!
Τί γίνεται όμως με το ΠΑΣΟΚ; Δύσκολες οι διαφοροποιήσεις σε προγραμματικό λόγο έναντι της ΝΔ! Διαφοροποιήσεις υπάρχουν ως προς τις τεχνικές άσκησης της εξουσίας! Ποτέ επί της ουσίας της πολιτικής!
Στην ερώτηση : Αγορά παντού; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφωνούν. Διαφωνούν μόνο ποιός είνα αυτός που θα εφαρμόσει πιό καλά την ίδια πολιτική ουσία! Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, ΔΕΚΟ. Βλέπετε διαφορές; Τι θέλουμε; Όλοι μαζί για να φύγει η δεξιά; Το θεατρικό έργο τόχουμε ξαναδεί!
Η Αρστερά; Σ’ αυτή τη φάση, μόνο για τις εκλογές δεν πρέπει να μιλάει, γιατί δεν λύνουν τα καθημερινά και ουσιστικά προβλήματα των ανθρώπων της εργασίας!Για τα προβλήματα και τις λύσεις τους ; Ναι, γι΄αυτά πρέπει να μιλάμε και να βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο για την επίλυσή τους!Η Αριστερά σε όποιες κυβερνήσεις συμμαχικές ή όχι και να συμμετάσχει, χωρίς την συμμετοχή των πλατιών λαϊκών μαζών, των κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν προκειται να κάνει τίποτα ! Μέσα στο κόσμο, στα κινήματα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί που αξιοποιούνται και μετουσιόνονται σε θεσμούς λετουργίας της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης!Η Αριστερά να ξαναμιλήσει για Σοσιαλισμό!Για κονωνικές συμμαχίες που θα οργανώσουν τις πολιτικές, που με συμμετοχή και αυτοέλεγχο θα περάσουν στην αντεπίθεση διακυβέρνησης της χώρας.
Σήμερα μπορεί να γίνει κατι τέτοιο; Όλα γίνονται με τη δημιουργία του ανάλογου κλίματος και της ανάπτυξης αντίστιχων αγώνων. Έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του  αγώνα της δράσης και της ενεργοποίησης της κοινωνίας, απο αυτόν της διαχείρησης και της συμβιβαστικής συνύπαρξης με τις λογικές-πρακτικές που συντηρούν στην κοινωνία μας στη φτώχια και την αδικία! Θέλει πολύ δουλιά σύντορφοι και συναγωνιστές όπου Ελλάδος και Γης! Κάποιοι διλέγουν τα εύκολα και πρέπει λέει να συζητήσουμε το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών! Δηλαδή ξαναγυρίζουμε στην εποχή της Δαμανάκη!Πρέπει να  απαντήσουμε πριν τις εκολγές για μετά τις εκολγές, για ένα και μοναδικό σενάριο! Με ποιούς θα συνεργαστούμε ! Αν κάποιοι στην Αριστερά συζητούν τι θα γίνει με την Αριστερά και πως θα γίνει Ενιαία, κάποιοι άλλοι μπαίνουν στη λογική μοιράσματος της Εξουσίας καιπως θα κυβερνήσουν! Αλήθεια με ποιούς; Με το ΠΑΣΟΚ; <<
Σοβαρότης Μηδέν >> κατά το    << Ορατότης Μηδέν >>. Να σηζητήσουμε και
να παλέψουμε για κατι καλλίτερο για κατι που μας ενώνει με τη κοινωνία.
Ναι λοιπόν! Μεγάλη δυνατή Αριστερά Αυτόνομη Ριζοσπαστική για να μπορεί να παίζει ουσιστικό ρόλο σε καθε είδους σύμμαχίες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, με λόγο και πρακτικές κοντά στη κοινωνία και τα κινήματα.


άρθρο από τον αναγνώστη μας Νίκο Μουμούρη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις «Μαθησιακές δυσκολίες-Προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, ο ρόλος του εκπαιδευτικού»