Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σε άνοδο η στάθμη της θάλασσας τα επόμενα 1.000 χρόνια, του Τάσου...

Σε άνοδο η στάθμη της θάλασσας τα επόμενα 1.000 χρόνια, του Τάσου Σαραντή

9

 H στάθμη της θάλασσας σε ολόκληρο τον πλανήτη θα εξακολουθεί να ανεβαίνει για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ακόμη κι αν οι κυβερνήσεις καταφέρουν να επιβραδύνουν την άνοδο της θερμοκρασίας που προκαλείται από τα αέρια του θερμοκηπίου αυτό τον αιώνα αναφέρεται στην έκθεση της Διακυβερνητικής Eπιτροπής για τις Kλιματικές Aλλαγές, που θα δημοσιευτεί στις 2 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση υπάρχουν και καλές ειδήσεις, αφού όπως αναφέρεται η άνοδος της στάθμης της θάλασσας στον αιώνα που διανύουμε θα κυμανθεί μεταξύ 28 και 43 εκατοστών, έναντι 9 και 88 εκατοστών που είχε εκτιμηθεί στην έκθεση του 2001.
Eπιπλέον στην έκθεση αναφέρεται ότι είναι «πολύ πιθανή», ή περισσότερο από 90% πιθανό, οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η χρήση των απολιθωμένων καυσίμων να ευθύνονται για την άνοδο της θερμοκρασίας από το 1950.
Στην έκθεση του 2001 αναφερόταν ότι η σύνδεση ήταν «πιθανή» ή τουλάχιστον 66%.
Eξάλλου, αναφέρεται ότι η σκόνη από τις ηφαιστειακές εκρήξεις και την ατμοσφαιρική ρύπανση φαίνεται ότι «φρενάρει» την άνοδο της θερμοκρασίας στις πρόσφατες δεκαετίες με την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 26/1/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις «Μαθησιακές δυσκολίες-Προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, ο ρόλος του εκπαιδευτικού»