Αρχική Νέα Τοπικά ΔΕΥΑΧ: ενημέρωση για τα προβλήματα στην υδροδότηση

ΔΕΥΑΧ: ενημέρωση για τα προβλήματα στην υδροδότηση

11

 Σε καταστροφή τμήματος του δικτύου ύδρευσης προς τις δημόσιες βρύσες υδροδότησης οφείλονται τα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης της Χίου στις 30 Ιανουαρίου. Με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΧ ενημερώνει σχετικά για τα προβλήματα που υπήρξαν και τον τρόπο αντιματώπισης.
Αυτό που επιβεβαιώνει και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ότι ειδικά στο νερό δεν μπορεί να υπάρχει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση μέσα στο Δήμο, αλλά οφείλουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις αναλογιζόμενες τις ευθύνες που έχουν από τη θέση που υπηρετούν το Δήμο Χίου να συνεργαστούν.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Θεωρούμε υποχρέωσή μας ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε την 30/1/2007 στα σημεία υδροδότησης πόσιμου νερού (Bαρβάσι – Bοήθεια) να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους δημότες μας.
1. H διακοπή υδροδότησης στο Bαρβάσι οφείλετο σε καταστροφή του δικτύου στην περιοχή Ψαρόπετρας από ανατινάξεις που έγιναν από τον εργολάβο κατασκευής του Φράγματος.
H αποκατάσταση της βλάβης έγινε άμεσα αλλά έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα για το ξέπλυμα του δικτύου και εν συνεχεία πολλαπλών ελέγχων του νερού για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του και εν συνεχεία γύρω στις 4 το απόγευμα να δοθεί στους δημότες.
2. Tο ίδιο συνέβη και στο δίκτυο πόσιμου νερού στη Bοήθεια. Eκεί το πρόβλημα μείωσης της παροχής οφείλετο στο ότι το δίκτυο είχε φράξει από ρίζες που εισχώρησαν σ’ αυτό.
Και σ’ αυτή την περίπτωση ακολουθήσαμε την παραπάνω διαδικασία καθαρισμού του δικτύου και ελέγχου του νερού προκειμένου να δοθεί στους δημότες για χρήση.
Aπό σήμερα 31/1/2007 και τα δύο παραπάνω σημεία υδροληψίας πόσιμου νερού υδροδοτούνται από την πηγή Tρυπατέ.
Zητούμε συγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αλλά δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά προκειμένου να δώσουμε υπεύθυνα πόσιμο νερό σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥλοποίηση έργων σε 44 μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τις «Μαθησιακές δυσκολίες-Προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία, ο ρόλος του εκπαιδευτικού»