Αρχική Νέα Τοπικά Χόρτασαν λόγια οι κάτοικοι Χριστού Βαρβασίου: επιστολή προέδρου ΟΕΚ σε Νομάρχη

Χόρτασαν λόγια οι κάτοικοι Χριστού Βαρβασίου: επιστολή προέδρου ΟΕΚ σε Νομάρχη

9

 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Αριθ.Πρωτ.20452
 
ΠΡΟΣ:
 
 Γνωστές είναι οι προτάσεις του Προέδρου του ΟΕΚ, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους δύο βουλευτές του νομού και εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έτσι όμως για την ιστορία καταχωρούμε την πλήρη επιστολή προς το Νομάρχη Χίου.

Περιμένουμε την ανταπάντηση…
 
 
ΚΟΙΝ:
 
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου
Γραφείο Νομάρχη
Πολυτεχνείου 1
82100 – Χίος
 
1. Βουλευτή Ν.Δ. Χίου
Κον. Πίττα Ιωάννη
Μητροπόλεως 1 (Γραφ. 210)
10557-Αθήνα
 
2.Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κα Τσουρή-Παπαλιού Ελπίδα
Βουλής 4
10562-Αθήνα
 
3.Εργατικό Κέντρο Χίου
Μαρτύρων 2
82100-Χίος
Σχετ. Το υπ’ αριθμ. 44/08.01.07 έγγραφό σας
 
 
Κύριε Νομάρχα
 
     Σε απάντηση του από 08.01.07 εγγράφου σας, που αφορά τη μεταστέγαση των κατοικιών των λαϊκών κατοικιών της περιοχής Χριστού Βαρβασίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής, αφού πρώτα επαναλάβω ότι η δυνατότητα παρεμβάσεων του ΟΕΚ περιορίζεται εκ του νόμου στην αποκατάσταση των δικαιούχων του και μόνο. Δικαιούχοι προγραμμάτων άλλων φορέων θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλυφθούν από τον ΟΕΚ εάν και εφόσον (και μόνον) επρόκειτο περί συμβάσεως κάποιας μορφής αντιπαροχής.
1. Η ανέγερση κατοικιών στη θέση “Ίσιο” δεν είναι οικονομοτεχνικά δυνατή, διότι πέραν των κλίσεων του φυσικού εδάφους και της σημαντικής απόστασης από άλλη κατοικημένη περιοχή, υπάρχει και το (σημαντικότερο όλων) πρόβλημα υδροδότησης.
2. Ο ΟΕΚ είναι διατεθειμένος, προκειμένου να καλύψει το πρόβλημα των δικαιούχων του, να προβεί και σε αγορά ή απαλλοτρίωση κατάλληλης οικοπεδικής έκτασης, που θα υποδειχθεί από τους τοπικούς φορείς. Αυτονόητο είναι ότι ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να στείλουμε κλιμάκιο του ΟΕΚ, όταν ειδοποιηθούμε ότι υπάρχουν χώροι που πρέπει να εξεταστούν. Το κλιμάκιο θα είναι εκεί εντός ενός τριημέρου, από την ειδοποίηση.
3. Όπως ανεφέρθη από εμένα στην κοινή σύσκεψη με τους αξιότιμους κυρίους Βουλευτές Χίου και τον εκπρόσωπό σας, μια πολύ καλή λύση θα ήταν η κατεδάφιση των πολυκατοικιών του Βαρβασίου και η ανέγερση νέων στην ίδια θέση με αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα έλεγα ότι η λύση είναι πρακτικά πλεονεκτικότερη από κάθε πλευρά και ζήτησα στη σύσκεψη από τους αξιότιμους κυρίους Βουλευτές και τον εκπρόσωπό σας να διευρευνήσουν τη λύση και να συνεννοηθούν αρμοδίως επ’ αυτής.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του ΟΕΚ για τους δικαιούχους του ήταν πάντα, και εξακολουθεί να παραμένει έντονο και πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε υλοποίηση λύσεων.
 
                                    
Με εκτίμηση
 
Θεόδωρος Δραγκιώτης
Πρόεδρος ΟΕΚ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνάσα 5 λεπτών για τον πλανήτη- ΓΗ
Επόμενο άρθροΧοροεσπερίδα από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών