Αρχική Νέα Τοπικά Ελπίδα Τσουρή: στα όρια της επικινδυνότητας η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πυργίου

Ελπίδα Τσουρή: στα όρια της επικινδυνότητας η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πυργίου

7

 «Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε, χθες, το πρωί, η βουλευτής Νομού Χίου, Ελπίδα Τσουρή, στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν νοσηλευόμενοι και προσωπικό”, αυτά τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου η κα Τσουρή σημειώνοντας ότι “η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πυργίου βρίσκεται στα όρια της επικινδυνότητας”:
Στο δελτίο τύπου συνεχίζει:

“Επισημάνθηκε, από όλους, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, κυρίως, σε ιατρικό προσωπικό, οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των γιατρών και η αδυναμία κάλυψης των αναγκών, οι οποίες υπάρχουν.
Συγκεκριμένα, ενώ, μέχρι πέρσι, υπηρετούσαν τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί, σήμερα, υπηρετούν μόνο δύο, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν 26 με 27 εφημερίες το μήνα! Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, το Κέντρο Υγείας καλύπτεται από έναν, μόνο γιατρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Όπως, είναι προφανές, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πυργίου βρίσκεται στα όρια της επικινδυνότητας, ενώ, παράλληλα, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για την αντιμετώπισή της, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία οι ανάγκες θα πολλαπλασιασθούν.
Θεωρώντας ότι πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις, η βουλευτής Χίου θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνάσα 5 λεπτών για τον πλανήτη- ΓΗ
Επόμενο άρθροΧοροεσπερίδα από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών