Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: Θεσμικές ακροβασίες στη Νομαρχία

Αλέκος Γαϊτάνος: Θεσμικές ακροβασίες στη Νομαρχία

10

Σε ανακοίνωσή του ο κ.Αλέκος Γαϊτάνος αναφέρει:

 

“Στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, απεικονίσθηκαν πλήρως οι προθέσεις της Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη για τον τρόπο διαχείρισης θεσμικών και οργανικών λειτουργιών κατά την νέα περίοδο άσκησης των εξουσιών που η ετυμηγορία των πολιτών με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία  της έταξε.
Σε μια περίοδο που η δυσμενής οικολογική και οικονομική συγκυρία, καθιστούν απαγορευτική την όποια θεσμική ακροβασία, οι αποφάσεις που ελήφθησαν περί άλλων προοιωνίζουν.
Η απόφαση για τροποποίηση του προϋπολογισμού το μήνα Γενάρη και πέραν από τις όποιες τεχνοκρατικού τύπου αιτιολογίες, συνιστά σε κάθε περίπτωση ομολογία ύπαρξης εικονικών οικονομικών δεδομένων με ότι αυτό σηματοδοτεί.
Όπως ομολογία συνέχισης της αντεργατικής φιλοσοφίας που διέπει αυτή τη Νομαρχιακή Αρχή συνιστούν οι αποφάσεις για προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου προσωπικού για την προσωρινή έστω  κάλυψη θέσεων μονίμων υπαλλήλων. Πέραν του νομικά ατόπου των αποφάσεων προκύπτουν θέματα που εμπίπτουν στους τομείς της ηθικής και της δεοντολογίας όταν η ανεργία- ιδιαίτερα στους νέους μας- αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις.
Κατόπιν τούτων αντιλαμβάνεται ο καθένας το τραγελαφικό της πρότασης για σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τον πολιτισμό.
Το αυταπόδεικτο της ομολογίας τεσσάρων χρόνων απραξίας, δεν δικαιολογεί μαθήματα πολιτισμού από αυτή την Νομαρχιακή Αρχή που όπως διαπιστώθηκε απ’ τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, μέλημα και σκοπός του νεοσύστατου αυτού οργανισμού θα είναι η υποβοήθηση στο έργο για ρουσφετολογική κατανομή των ψιχίων που οι ελεήμονες ως πειθήνια όργανα της κεντρικής εξουσίας, προορίζουν για τους αποψιλωμένους οικονομικά πολιτιστικούς φορείς του Νομού μας.
Πειθήνια όργανα που άκριτα ενέκριναν την πρόταση της Περιφέρειας για τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης εκχωρώντας το δικαίωμα του δημοκρατικού προγραμματισμού της εκλεγμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στους διορισμένους περιφερειακούς κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Όπως εκχώρησαν και το δικαίωμα των πολιτών της Χίου για μια άλλου τύπου ανάπτυξη με την έγκριση των προτάσεων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε), κωδικοποιώντας έργα ρουσφετολογικού χαρακτήρα μολεύοντας συνειδήσεις και περιβάλλον.
Περιβάλλον που συνδέεται άμεσα με τις κλιματολογικές αλλαγές. Κάτι που προφανώς δείχνει να μην τους αφορά.
Προφανώς δεν τους αφορά και η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που στη χιώτικη πραγματικότητα συνιστά τη διακύβευση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου προοπτική που υπερβαίνει τα όρια του κοινωνικά αποδεκτού. Και αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη.”