Αρχική Νέα Τοπικά Στα 32 δισ. δολ. ο τζίρος των παραγώγων της ναυτιλίας

Στα 32 δισ. δολ. ο τζίρος των παραγώγων της ναυτιλίας

9

ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ αντιμετωπίζουν εκπρόσωποι της παραδοσιακής πλοιοκτησίας τη δυναμική είσοδο στην ναυτιλιακή αγορά των νέων επενδυτικών εργαλείων όπως είναι τα Forward Freight Agreements-FFAs, (προθεσμιακή αγορά ναύλων ή «χάρτινη» αγορά), τα οποία πραγματοποιούν σήμερα ένα τζίρο περί τα 32 δισ. δολ. δηλαδή περίπου το 15% του συνολικού τζίρου που πραγματοποιεί η ναυτιλία.


Το θέμα που θέτουν είναι κατά πόσο η «χάρτινη» αγορά επηρεάζει την πορεία της φυσικής ναυτιλιακής αγοράς και των ίδιων των ναυτιλιακών εταιρειών και προς ποια κατεύθυνση. Ο προβληματισμός αυτός ήταν έντονος στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος στη Ναυτιλιακή Λέσχη με θέμα «Τυχαίοι ή συστηματικοί παράγοντες πίσω από την άνθηση των ναυλαγορών 2003-07».


Η ανάπτυξη της αγοράς παραγώγων είναι ραγδαία υποστήριξε ο καθηγητής του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Καβουσανός αφού το 2001 αντιπροσώπευε ένα τζίρο 5 δισ. δολ. ενώ σήμερα φθάνει στα 32 δισ. δολ. Ο κ. Καβουσάνος σημείωσε ότι τα FFAs δίνουν τη δυνατότητα στους εμπλεκόμενους στην αγορά αφενός να μεταφέρουν το ρίσκο αφετέρου να προβλέπουν όσο είναι δυνατόν βέβαια τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα στη πραγματική αγορά. Στα συν των FFAs προσμετράται η πιο γρήγορη αντίδραση τους στις πληροφορίες της αγοράς καθώς εξ ορισμού πρέπει να βλέπουν πάντα πιο μπροστά.


Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΝΕΕ) κ. Γιώργος Γράτσος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέγεθος της προσοχής που πρέπει να δοθεί στη «χάρτινη» αγορά επικαλούμενος παραδείγματα δυο ναυτιλιακών εταιρειών που καταστράφηκαν γιατί ενεπλάκησαν στα FFAs. Στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της ναυλαγοράς όπως η προσφορά και η ζήτηση προϊόντων, τα προγράμματα απόσυρσης πλοίων και οι νέες κατασκευές αλλά και η συμφόρηση στα λιμάνια, κ.λπ.


Εντονη ανησυχία για την παρουσία μιας «virtual» αγοράς πάνω από τη «φυσική-πραγματική αγορά» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τhenamaris κ. Μανώλης Βορδώνης και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί «αν οδηγηθούμε σε μία virtual αγορά εκμηδένισης του ρίσκου, τότε τι θα εμποδίσει τον όποιoν άσχετο με τη ναυτιλία να εισέλθει στο κλάδο και να δημιουργήσει πραγματικά προβλήματα»;


Στον επηρεασμό της πραγματικής αγοράς από την αγορά παραγώγων αναφέρθηκε και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Λυρίδης ο οποίος σημείωσε ότι η άνθηση της αγοράς ξηρού φορτίου τον περασμένο Αύγουστο οφείλεται ως ένα βαθμό και στα FFAs.


Απαντώντας ο κ. Καβουσανός σημείωσε ότι τα νέα αυτά εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που γνωρίζουν, και αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους μία μετεξέλιξη των χρονοναυλώσεων.


Την πρωτοποριακή ως προς το περιεχόμενο εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΝΟΕ καθηγητής κ. Αλκης Κορρές ενώ την εισαγωγή στο θέμα έκανε η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ελένη Θανοπούλου.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 02/02/2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε κατάστημα στην οδό Βασιλικάρη 4
Επόμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη στα Καρδάμυλα