Αρχική Νέα Τοπικά Εθιμοτυπική επίσκεψη πρέσβη Αυστρίας στο Νομάρχη Χίου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πρέσβη Αυστρίας στο Νομάρχη Χίου

13


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, παρουσία Νομαρχιακών Συμβουλίων και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Χίο, ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Dr. Herbert Kroll.

Ο κ. Νομάρχης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Νομαρχιας, πρόσφερε στον Πρέσβη αντιπροσωπευτικά δώρα από τη Χίο ενώ τον ενημέρωσε για τις ομορφιές και τα αξιοθέατα που προσφέρουν τα νησιά μας.
Επίσης επισήμανε τη συμμετοχή της Χίου τα τελευταία χρόνια στις Εκθέσεις Τουρισμού και τις “Γιορτές Δρόμου” της Βιέννης.
Η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λίτσα Λύκου τον ενημέρωσε για την ανταλλαγή στα πλαίσια της ανάπτυξης του πολιτιστικού Τουρισμού με το Φοράρλμπεργκ και το Τυρόλο για 12 χρόνια σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου.
    Ο κ. Πρέσβης αντίστοιχα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τα ΜΜΕ για την προτίμηση των Αυστριακών στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των διακοπών τους σε ποσοστό που αγγίζει το 10%, σε αντίθεση με άλλες περιοχές που δεν ξεπερνά το 3%.
Επίσης για τις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη πέρσι και στις αρχές της φετινής χρονιάς καθώς και για το συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,   υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
   Ο Herbert Kroll έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχέσεις Χίου και Τουρκίας, για τις οποίες τον ενημέρωσε ο κ. Νομάρχης και εξέφρασε τη θέση της Αυστρίας για  την ένταξη  της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, τονίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για την ένταξη αυτή.
     Ο Αντινομάρχης Παντελής Στεφάνου είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Πρέσβη, από τον οποίο ζήτησε συνεργασία για τις εκδηλώσεις που προγραμμάτιζε η Νομαρχία με θέμα “Μότσαρτ και μπουζούκι”  αποσπώντας τη θετική απάντηση του κ. Πρέσβη.

Ο Αυστριακός Πρέσβης έχει ενδιαφέρον να τονιστεί ότι εκδήλωσε την επιθυμία του να μεταβεί στη Δασκαλόπετρα για να δει την “Πέτρα του Ομήρου”.
   Τέλος , ο Νομάρχης αναφερόμενος στις τακτικές επισκέψεις Πρεσβευτών στη Χίο, επεσήμανε την σημασία που έχουν για τα νησιά μας οι επισκέψεις αυτές και το ενδιαφέρον τους , που είναι αποτέλεσμα των καλών επαφών και συνεργασιών της Νομαρχίας και των δράσεων προβολής τα τελευταία χρόνια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε κατάστημα στην οδό Βασιλικάρη 4
Επόμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη στα Καρδάμυλα