Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΡΟ: Νέο καμπανάκι από τη γεώτρηση Χέλιου

ΝΕΡΟ: Νέο καμπανάκι από τη γεώτρηση Χέλιου

12

   
 Φεβρουάριος μήνας και οι αναλύσεις στο νερό των γεωτρήσεων δείχνουν ότι η παρουσία του υδραργύρου γίνεται φέτος απαγορευτική για χρήση ακόμα και τώρα!
   Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΔΕΥΑΧ απαγορευτική είναι η παρουσία υδραργύρου στη γεώτρηση Χέλιου, αφού εμφανίζει περιεκτικότητα υδραργύρου 1,4μg/lt (αν και με άστοχη πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΧ το όριο ειδικά για τη Χίο έχει διαμορφωθεί στο 1,6 μgr/t…).
   Στις υπόλοιπες γεωτρήσεις η περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι κατά μέσο όρο 0,6, ποσοστό κάτω βέβαια της μονάδας αλλά εξίσου ανησυχητικό για το ποια θα είναι η πορεία.
   Να σημειώσουμε ότι όπως έχει επισημανθεί η λεκάνη του Κορακάρη είναι ήδη επιβαρυμένη και δεν είναι εύκολο να υπάρξει υποχώρηση των αρνητικών δεικτών αλατότητας που έχουν άμεση σχέση με τον υδράργυρο, από τον τρόπο διαχείρισης του νερού σε ένα- δυο χρόνια. Αντίθετα χρειάζεται προγραμματισμός και σωστή διαχείριση –χωρίς κοκορομαχίες- σε βάθος χρόνου.
   Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η παρούσα διοίκηση θα λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ που συνδέουν άμεσα το θέμα νερού με την προστασία του Κορακάρη, με τη μείωση των αντλήσεων αλλά ακόμα και την επιδότηση των πολιτών για τη δημιουργία φουντάνων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε κατάστημα στην οδό Βασιλικάρη 4
Επόμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός στρατιώτη στα Καρδάμυλα